Tenis

Džumhur: Sudija prekršio pravila, biće kažnjen

Džumhur: Sudija prekršio pravila, biće kažnjen
Džumhur: Sudija prekršio pravila, biće kažnjen

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur poražen je od Viktora Troickog u prvom kolu Australijan opena rezultatom 3:2.

Džumhur je tokom meča nakon jedne odluke sudije bio iznerviran, pa je ušao u verbalnu raspravu sa glavnim sudijom. Poslije meča istakao je da su greške sudija, kojih je bilo mnogo, uticale na ishod meča.

"Te greške su mnogo uticale na dalji tok meča, i po meni je to jako žalosno. Moram da kažem da sam zaista iznenađen i razočaran pisanjima pojedinih portala, koji su izvještavali da sam ja taj koji pravi probleme na terenu. Mislim da se te stvari konačno moraju zaustaviti. Ljudi znaju zaista malo o tenisu, a pričaju mnogo o meni i mom tenisu, a to nema smisla", rekao je Džumhur.

On kaže da će sudija koji je bio na meču, biti kažnjen jer je prekršio pravila.

"Protiv svih pravila sam dobio 'penalti-point'. Mislim da je to stvar koja se ne bi smjela dešavati. Razgovarao sam sa ljudima iz ATP-a, sudija će se kazniti jer to što je uradio nije smio da uradi", rekao je Džumhur.

On je istakao da mu je veoma žao što nije uspio da izbori plasman u drugo kolo prvog Gren slema sezone, ali i dodao da je bio od početka svjestan da će mu to biti teško napraviti.

"Igrati na ovakvom turniru je velika stvar. Igrao sam protiv igrača koji je u Top 30, došao sam do petog seta. Bilo je previše loših sudijskih odluka, na moju štetu, takođe na štetu Viktora, ali puno više na moju. S tim će se složiti sam Viktor Troicki. Kada vam u petom setu na 3:3 dođe jedna takva greška, ne možete da se koncentrišete", istakao je najbolji bh. teniser.

On je takođe istakao da u petom setu nije igrao dovoljno dobro da bi dobio "igrača kakav je Viktor Troicki".

"Igrao sam dosta stisnuto dva prva seta, a treći i četvrti set sam odigrao odlično. Imao sam potpunu kontrolu nad mečom, ali dva prva seta su mi oduzela puno snage. Za peti set protiv igrača kakav je Viktor Troicki, poznat kao veliki borac, potrebno je više. Kada je  najviše trebalo ja sam popustio", zaključio je Džumhur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije