Tenis

Džumhur: Vrlo važna pobjeda za mene, osjećam se dobro

Džumhur: Vrlo važna pobjeda za mene, osjećam se dobro
Foto: Facebook | Džumhur: Vrlo važna pobjeda za mene, osjećam se dobro

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je nakon pobjede nad Stefanosom Cicipasom u prvom kolu turnira u Roterdamu rekao da je ovo, iz više razloga, vrlo važna pobjeda za njega.

"Prvi i najbitniji razlog je što sam uspio ostvariti prvu pobjedu 2019. godini. Bio je težak početak godine za mene, imao sam teške protivnike, ali isto tako ti problemi u priprema su se odrazili. Koliko god sam pokušavao da ih nadomjestim, nije bilo moguće. Moram da kažem da sam uz sve to jako vrijedno trenirao i radio, ali teško je kada na terenu neke stvari ne funkcionišu. Ali činjenica da sam dva puta dobio ovog igrača, definitivno je dala malo samopouzdanja pred sami meč i osjećao sam se dobro na terenu", izjavio je Džumhur.

Kazao je da se prvi put ove godine osjećao dobro na terenu, da se kretao dobro i igrao raznoliko.

"Još uvijek postoje neki padovi u igri koje pokušavam riješiti ali mislim da sam odigrao dobar meč i da sam zasluženo pobijedio. Najbitnije je da nastavim igrati ovako i da prenesem ovu igru u drugo kolo", smatra Džumhur.

On će se u narednom kolu susresti sa Mihailom Kukaškinom iz Kazahstana.

"Igram sa Kukuškinom kojeg sam već pobijedio dva puta. Znam da će biti težak meč, ali ukoliko uspijem da prebacim igru sa današnjeg meča, ukoliko uspijem da te padove smanjim, mislim da mogu proći u četvrtfinale", izjavio je bh. teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije