Tenis

Džumhur: Želim na OI u Riju

Džumhur: Želim na OI u Riju
Džumhur: Želim na OI u Riju

Potrudiću se da osiguram nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Otići na OI je moj veliki san kao i mnogih drugih sportista, kazao je bh. teniser Damir Džumhur, koji će naredne sedmice nastupiti na turniru Istanbul open.

Džumhur je u petak govorio o dosadašnjim rezultatima, očekivanjima i nastavku sezone. Istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima te da je uspio ono što je htio, a to su osigurani nastupi u glavnom dijelu turnira na Rolan Garosu i Vimbldonu.

"U proteklih sedam sedmica igrao sam bez prestanka i mislim da sam napravio dobre rezultate. Jako sam zadovoljan igrama, a siguran sam da će rezultati biti još bolji", rekao je Džumhur.

Kada je u pitanju Istanbul, istakao je da je što se tiče nosilaca veoma jak, ali da se s ostalim igračima može igrati bez problema.

"Cilj je u prva dva kola izbjeći Federera i Dimitrova. Kada bi se u prva dva kola oni izbjegli, ostali igrači su pobjedivi", naveo je.

Nakon ATP turnira u Istanbulu slijede dva čelendžera, pojasnio je, a potom i Rolan Garos, koji bi trebalo da bude vrhunac sezone i koji mu je najdraži.

"To je jedini grend slem koji se igra na zemljanoj podlozi. Prošle godine sam igrao jako dobro na tom turniru i mislim da tu mogu ostvariti bolji rezultat nego na Vimbldonu", kazao je Džumhur, te dodao da je zemljana podloga ona koja mu više odgovara i na kojoj se osjeća bolje.

Džumhur je naglasio da do kraja 2015. godine želi ući u top 60. Rekao je da je velika razlika između 85. mjesta, na kojem je trenutno, i 60., ali smatra da je to dostižan cilj, uz dobru igru.

Džumhurova najveća novogodišnja želja bila je da uđe među prvih 100 na ATP listi i želja mu se vrlo brzo ispunila.

"Uspio sam to da uradim i nije bilo lako, naročito nakon gubitka bodova prošle sezone. Ipak, nakon dva mjeseca sam ušao u top 100 i napravio dobre rezultate, a za mene je najbitnije da igram dobro i nadam se još boljim rezultatima", rekao je bh. teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije