Tenis

Džumhur ekspresno do Albota

Džumhur ekspresno do Albota
Foto: N.N. | Džumhur ekspresno do Albota

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pobjedom nad Denisom Kudlom plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, drugog grend slema sezone. Naredni rival u Parizu biće mu Radu Albot.

Džumhur je danas američkog tenisera savladao rezultatom 6:4, 6:2, 6:2. Nije najbolje počeo meč, na svoja prva dva servis gema morao je da spasava pet brejk lopti, u osmom gemu je izgubio svoj servis, ali u nastavku je odigrao bolje i rutinski došao do trijumfa.

On je 2014, 2016. i 2017. gubio u prvim mečevima, a 2015. je poražen od Rodžera Federera u trećem kolu, što mu je najbolji plasman u Parizu. Za ovu godinu je odbranio bodove, a za nove će igrati sa Moldavcem Albotom (97.), s kojim je četiri puta igrao  tri puta na turnirima nižeg ranga (2:1 vodi Džumhur) i u Dejvis kupu 2013. kada je Albot slavio u pet setova.

Što se tiče Pariza, Albot je pobijedio Francuza Gregoara Barera nakon preokreta sa 4:6, 0:6, 7:5, 6:1, 6:2.

Šampion Rolan Garosa iz 2016. godine Novak Đoković (20. nosilac) takmičenje u Parizu počinje sutra, kada će se sastati sa Rožerijom Dutrom Silvom, kvalifikantom iz Brazila i 132. igračem sa ATP rangliste. Đoković, koji se dosta mučio sa povredom i formom, u posljednje vrijeme igra bolje, a koliko može na francuskom grend slemu ostaje da se vidi. Ukoliko se plasira u drugo kolo, igraće sa pobjednikom meča David Ferer (Španija)  Haume Munar (Španija). Podsjetimo da je Nole prošle godine stigao do četvrtfinala.

Drugi srpski teniser Viktor Troicki zbog povrede je morao da se povuče sa Rolan Garosa, a objava je stigla danas pred meč prvog kola koji je trebalo da igrao sa Grigorom Dimitrovim. Zamijenio ga je "srećni gubitnik" Egipćanin Mohamed Safvat, kojeg je Bugarin savladao sa 6:1, 6:4, 7:6 (1).

U ženskom dijelu turnira uspješna je bila Hrvatica Petra Martić. Ona je sa 6:2, 6:3 pobijedila Jafan Vang iz Kine i igraće sa boljom iz meča Venus Vilijams (SAD)  Kuiang Vang (Kina). Ukrajinka Elina Svitolina (4) je savladala Ajlu Tomljanović iz Australije sa 7:5, 6:3, Estonka Anet Kontaveit Amerikanku Medison Brengl sa 6:1, 4:6, 6:2, a Ruskinja Ekatarina Makarova je bila bolja od Kineskinje Saisai Ženg i slavila rezultatom 6:4, 6:1.

2.200.000 evra će dobiti pobjednici Rolan Garosa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije