Tenis

Džumhur na Šapovalova

Džumhur na Šapovalova
Foto: N.N. | Džumhur na Šapovalova

Bh. teniser Damir Džumhur u drugom kolu mastersa u Majamiju sastaće se sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Džumhur je kao 24. nosilac bio slobodan na startu turnira, dok je Šapovalov iz takmičenja izbacio Srbina Viktora Troickog nakon neizvjesnog trećeg seta. Slavio je sa 6:3, 6:7 (4), 7:6 (6) nakon što je Troicki spasio pet meč lopti. Srpski teniser je u trećem setu gubio 1:5, uspio je da se vrati u meč, izjednači na 5:5 i dovede set u taj-brejk. Taj-brejk je bolje počeo Šapovalov, poveo je 3:0, ali to nije bio kraj, Troicki je manje griješio u nastavku, imao šansu za trijumf, ali je poslije tolike borbe meč završio na najgori mogući način, pošto je dvostrukom servis greškom Kanađaninu donio odlučujući poen.

Što se tiče meča Džumhura i Šapovalova, ovo će biti njihov prvi duel, a trebalo bi da bude na programu u subotu ili u noći između subote i nedjelje. Drugi bh. predstavnik u Majamiju Mirza Bašić poražen je u prvom kolu nakon što je u glavni turnir ušao kao srećni gubitnik.

Njega je je rezultatom 7:5, 6:3 savladao Indijac Juki Bambri i izborio duel s Amerikancem Džekom Sokom. Srpski teniser Miomir Kecmanović pobijedio je Uzbekistanca Denisa Istomina 7:5, 6:4 i igraće sa Pablom Karenjom Bustom, dok je njegov sunarodnik Dušan Lajović pobjedom nad Argentincem Orasiom Sebaljosom (3:6, 7:6 (2), 6:4) stigao do meča sa Australijnacem Nikom Kirjosom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije