Tenis

Džumhur se nada ulasku u Top 60

Džumhur se nada ulasku u Top 60
Džumhur se nada ulasku u Top 60

SARAJEVO - Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur će naredne sedmice nastupiti na turniru Istanbul Open.

Tim povodom danas se u Sarajevu obratio novinarima gdje je govorio o dosadašnjim rezultatima, očekivanjima i nastavku sezone.

Istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima te da je uspio ono što je htio, a to su osigurani nastupi u glavnom dijelu turnira na Rolan Garosu i Vimbldonu.

"U proteklih sedam sedmica igrao sam bez prestanka; mislim da sam napravio dobre rezultate. Jako sam zadovoljan igrama, a siguran sam da će rezultati biti još bolji", ocijenio je Džumhur.

Nakon ATP turnira u Istanbulu slijede dva čelendžera, najavio je, a potom i Rolan Garos, koji bi trebao biti vrhunac sezone.

Kada je u pitanju Istanbul, istakao je da je što se tiče nosilaca veoma jak, ali da se s ostalim igračima može igrati bez problema.

"Cilj je u prva dva kola izbjeći Federera i Dimitrova. Kada bi se u prva dva kola oni izbjegli, ostali igrači su pobjedivi", smatra on.

Govoreći o drugim turnirima, kazao je da mu je Rolan Garos najdraži.

"To je jedini Grand Slam koji se igra na zemljanoj podlozi. Prošle godine sam igrao jako dobro na tom turniru i mislim da tu mogu ostvariti bolji rezultat nego na Vimbldonu", kazao je Džumhur dodavši da je zemljana podloga ona koja mu više odgovara i na kojoj se osjeća bolje.

Džumhur je naglasio da do kraja 2015. želi ući u Top 60.

Rekao je da je velika razlika između 85. mjesta, na kojem je trenutno, i 60, ali smatra da je to dostižan cilj, uz dobru igru.

Pomenuo je i Olimpijske igre koje se sljedeće godine održavaju u Rio de Žaneiru, te istakao da će se potruditi da osigura nastup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije