Tenis

Džumhur stao u prvom kolu Marseja

Džumhur stao u prvom kolu Marseja
Foto: Ilustracija | Džumhur stao u prvom kolu Marseja

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira iz serije 250 u Marseju vrijednog 744.000 evra od Nijemca Petera Gojovčika 2:0 u setovima (6:2, 6:4) .

Džumhur je u prvom setu, uz dosta muke, osvojio prvi gem. U drugom gemu viđena je velika borba, ali je Gojovčik na kraju osvojio gem na svoj servis.

U naredna dva gema obojica tenisera bila su sigurna u svoj servis, da bi u petom Gojovčik napravio brejk i došao do prednosti od 3:2.

Njemački teniser potvrdio je brejk i poveo 4:2. U sedmom gemu Gojovčik je napravio novi brejk, da bi ga potvrdio u narednom i lagano osvojio set.  

Njemački teniser drugi set otvorio je brejkom. Međutim, Džumhur se nije predavao i odmah je uzvratio brejkom. Ipak, u trećem gemu Gojovčik pravi novi brejk i dolazi u vodstvo od 2:1.

Nijemac je u narednom gemu potvrdio brejk. Džumhur je imao dosta problema i mučio se na svoj servis, ali je ipak uspio osvojiti idući gem i smanjiti rezultat na 3:2. U narednim gemovima obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis te je na kraju Gojovčik upisao zasluženu pobjedu, prenosi "Avaz.ba".

Gojovčik će u narednom kolu igrati protiv šestog nosioca Žila Simona,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije