Tenis

Džumhur u finalu 'Kremlin kupa' u Moskvi

Džumhur u finalu 'Kremlin kupa' u Moskvi
Foto: Ilustracija | Džumhur u finalu 'Kremlin kupa' u Moskvi

SARAJEVO - Damir Džumhur prvi je finalista teniskog ATP turnira iz serije 250 - Kremlin kup u Moskvi, čiji je nagradni fond 745.940 dolara.

U bosanskohercegovačkom polufinalu Džumhur je kao šesti nosilac  pobijedio  kvalifikanta Mirzu Bašića s 6:0, 7:5 (9). 

Bio je to  prvi međusobni meč na ATP turnirima 25-godišnjeg Džumhura, 38. igrača svijeta, i godinu dana starijeg Bašića, 209. igrača, koji je u Moskvi došao do  svog najvećeg uspjeha u karijeri.

Džumhur je tako nastavio najuspješniji period u sedmogodišnjoj profesionalnoj karijeri. To će biti njegovo treće ATP finale u posljednja dva mjeseca. U  ruskom Sankt Peterburgu je osvojio prvu titulu, dok je u američkom Winston Salem zaustavljen na posljednjoj prepreci.

Na trenutnoj  ATP listi Džumhur je ostvario napredak za šest pozicija, a od ponedjeljka će ponovo zabilježiti najbolji ranking u karijer

U nedjeljnom finalu Džumhur će igrati prov pobjednika meča u kojem se sastaju treći nosilac Francuz Adrian Mannarino i Litvanac Ricardas Berankis.

Pored nastupa u finalu singla Džumhur je ostvario još jedan sjajan uspjeh na Kremlin cupu  jer će se za titulu sutra boriti i u dublu.

U paru s Hrvatom Antoniom Sančićem u finalu će igrati protiv bjelorusko-austrijske kombinacije  Max Mirnyi- Philipp Oswald.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije