Tenis

Džumhur u polufinalu u Moskvi

Džumhur u polufinalu u Moskvi
Foto: Instagram | Džumhur u polufinalu u Moskvi

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur nastavio je igrati sjajan tenis. Očigledno je da mu Rusija prija, jer je nakon osvajanja prvog trofeja na ATP touru nedavno u Sankt Peterburgu stigao do polufinala turnira u Moskvi.

Džumhur je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 250 savladao 88. igrača svijeta Italijana Andreasa Sepija sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4.

Zanimljivo, Džumhur bi u polufinalu za rivala mogao imati svog sunarodnjaka Mirzu Bašića, koji se večeras u četvrtfinalu sastaje sa domaćim teniserom Danilom Medvedevom, trenutno 67. teniserom na ATP listi.

"Igrao sam jako dobro, čak i na prethodnim turnirima u kojima sam poražen u prvom kolu. U Šangaju i Pekingu izgubio sam nakon tri seta, ovdje sam upisao tri pobjede poslije tri seta igre. U Kini sam bio blizu pobjeda ali sam izgubio, sada sam bio blizu poraza ali sam zabilježio pobjede. Uvijek je nezgodno igrati tri seta, jer taj treći set može otići na bilo koju stranu", rekao je Džumhur nakon pobjede nad Italijanom, 88. teniserom sa ATP ranking-liste.

Damir je do svog prvog ATP naslova u karijeri stigao upravo na ruskom tlu (Sankt Peterburg), a to je i spomenuo u svojoj izjavi nakon trijumfa nad Seppijem.

"Osjećam se mentalno jak i spreman. Očito da volim igrati u Rusiji. Danas je sve bilo super, iako je meč bio jako težak od samog početka. Dobro sam počeo, a i Seppi je igrao jako dobro. Onda sam odlučio promijeniti malo svoju igru, što je na kraju rezultiralo u drugom i trećem setu", rekao je Damir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije