Tenis

Fedeks juri ka vrhu

Fedeks juri ka vrhu
Fedeks juri ka vrhu

Američka teniserka Serena Vilijams potvrdila je da je najbolja na svijetu odbranom titule na WTA finalu u Singapuru, dok se Rodžer Federer trijumfom u rodnom Bazelu približio vodećem na ATP rang-listi Novaku Đokoviću.

Federer je danas u finalu pobijedio Belgijanca Davida Gofana rezultatom 6:2, 6:2, a do pete titule ove sezone i 82. u karijeri došao je poslije 52 minuta igre, ne dozvolivši rivalu nijednu priliku za brejk. S obzirom na to da je u Bazelu napravio korak više nego 2013, na ATP listi će dobiti 200 bodova i danas će imati 9.280. Đoković ima 11.510 bodova. I Đoković i Federer će igrati na ovosedmičnom mastersu u Parizu, gdje Nole brani titulu i 1.000 bodova. Švajcarac brani 360 bodova jer je prošle godine u polufinalu poražen upravo od Đokovića. Do kraja sezone im preostaje odbrana bodova na završnom turniru, na kojem Srbin brani 1.500, a Federer 400.

Osim Federera, turnir u Bazelu obilježio je sedamnaestogodišnji hrvatski teniser Borna Ćorić (124. na ATP listi), koji je u petak u četvrtfinalu pobijedio trećeg igrača svijeta Rafaela Nadala, a prethodno i Ernestsa Gulbisa i Andreja Golubjeva. U polufinalu je izgubio od Gofana sa 4:6, 6:3, 3:6. Federer je za plasman u finale savladao Hrvata Ivu Karlovića sa 7:6 (8), 3:6, 6:3. U finalu dublova Srbin Nenad Zimonjić i Kanađanin Vasek Pospišil su pobijedili Marina Draganju iz Hrvatske i Finca Henrija Kontinena sa 7:6 (13), 1:6, 10:5. Draganja i Kontinen su u taj-brejku prvog seta imali pet set lopti.

Vilijamsova je danas u finalu pobijedila Simonu Halep rezultatom 6:3, 6:0 i revanširala joj se za poraz u Crvenoj grupi kada je Rumunka slavila sa 6:0, 6:2. Prva teniserka svijeta je tako peti put osvojila završni turnir, treći put joj je to pošlo za rukom u nizu, a kolekciji trofeja je dodala 64. titulu. U Singapuru su titulu u dublu osvojile Kara Blek i Sanija Mirza pošto su sa 6:1, 6:0 pobijedile Su - Vei Hsieh i Šuai Peng. Turnir u Singapuru igran je za nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije