Tenis

Federer: Brzo ću da prebolim

Federer: Brzo ću da prebolim
Foto: Tanjug/AP | Federer: Brzo ću da prebolim

Rodžer Federer nije pretjerano razočaran porazom u finalu Indijan Velsa od Dominika Tima.

Austrijanac je preokretom sprečio Švajcarca da postane rekorder turnira u Kaliforniji sa šest titula.

"Igrao sam protiv nekoga koji je tog dana bio bolji kada je bilo potrebno. Tako to ide. Naravno da sam razočaran i frustriran, ali sam bio često u ovoj poziciji pa ću brzo da prebolim", rekao je Federer.

Federer je dobio uvodni set 6:3, ali to nije demoralisalo rivala. Štaviše, Tim je preokrenuo i prvi put savladao Švajcarca na tvrdoj podlozi u međusobnim duelima, nakon što ga je već pobjeđivao na šljaci i travi.

"Teško je istaći kada je krenulo loše. Ritern koji je vratio na liniju na 5:5 u trećem setu je poen koji mi je bio potreban, a nisam mogao da ga izborim. To može da se detaljno analizira, ali možeš da se izgubiš u tome umjesto da kažeš da je igrao malo bolje kada je bilo potrebno. Nisam osjećao da igram loše. Imao sam svoje šanse".

Švajcarac je u Indijan Vels stigao nakon što je u Dubaiju osvojio 100. ATP titulu.

"Osjećam da igram dobar tenis. Kao u Australiji, nisam previše razočaran jer osjećam da je moja igra tu, moje tijelo je na nivou. Kada se osjećaš tako izvlačiš pozitivne strane. Osvojio sam 100. turnir u Dubaiju, imao sam odličnu nedelju tamo. Nema razloga za tugu. Štaviše, razlog više da se radujem Majamiju".

Masters u Majamiju počinje u srijedu i traje do 31. marta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije