Tenis

Federer naljutio komšije

Federer naljutio komšije
Federer naljutio komšije

Švajcarski teniser Rodžer Federer i njegova supruga Mirka po svemu sudeći moraće da uklone kućicu i tobogan koje su postavili u dvorištu vikendice u Lencerhajde-Valbeli jer komšijama zaklanjaju pogled.

Bračni par se brine da njihova djeca Mila, Šarlin, Leo i Lenart uživaju u svakom trenutku, pa tako i na vikendici u istočnom švajcarskom kantonu Graubinden, međutim, komšije sedmostrukog pobjednika Vimbldona žalile su sa komunalnim vlastima da im dječiji rekviziti zaklanjaju pogled na okolne planine. Andrea Bjanki, advokat podnosilaca žalbe, izjavio je da njegovi klijenti nemaju ništa protiv kućice, visoke tri metra i tobogana, ali traže da se oni pomjere iz zone zabrane gradnje. Federerove komšije se, takodje, protive dva metra visokoj žičanoj ogradi kojom je opasano imanje teniskog šampiona kao i sadnji drveća visokog rasta u dijelu dvorišta gdje je gradnja zabranjena, prenio je Tanjug.

"Federer i komšije pokušavaju da pronađu sporazumno rješenje spora", istakao je Bjanki, a prenijeli strani mediji.

Rožer i Mirka Federer su plac od 8.000 kvadratnih metara kupili 2008. godine. Kuća koja se na njemu nalazila je srušena, a teniser je umjesto nje sagradio dvije vile i uredio dvorište po svojoj želji. Međutim, u želji da udovolji djeci naljutio je komšije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije