Tenis

Federer otkazao trening u Londonu nakon poraza od Nišikorija

Federer otkazao trening u Londonu nakon poraza od Nišikorija
Foto: Tanjug/AP | Federer otkazao trening u Londonu nakon poraza od Nišikorija

Švajcarski teniser Rodžer Federer u nedjelju je u prvom kolu grupe “Lejton Hjuit” završnog mastersa poražen od Keija Nišikorija sa 6:7 (4:7), 3:6, a samo dan nakon neočekivanog neuspjeha treći reket svijeta je otkazao trening u Londonu, prenijeli su ostrvski mediji.

Švajcarac je bio prilično nervozan na otvaranju posljednjeg turnira u sezoni, svađao se sa sudijom, zbog čega je i opomenut, promašivao je udarce koje bi obično pogađao, dok je dan poslije poraza istakao da će mu biti potrebno vrijeme da se prilagodi na podlogu, koja je po njegovom mišljenju znatno sporija.

I taman kada se očekivalo da će Federer ovog ponedjeljka da se prilagođava na uslove u Londonu, uslijedila je njegova odluka da otkaže trening, koji je trebalo da održi na terenima Kvinsa, a nema ga ni na spisku igrača koji će vježbati u “O2 Areni”, piše Blic Sport.

Ostaje nejasno zbog čega je Federer otkazao trening, neizvjesno je da li je u pitanju povreda ili pak nešto drugo. Da podsjetimo, Švajcarac u drugom kolu grupe “Lejton Hjuit” igra protiv Dominika Tima (utorak, 21 sat) i pobjeda je na tom meču imperativ za njega ukoliko želi da izbjegne eliminaciju.

(Blic Sport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije