Tenis

Ferer izbacio "kralja šljake"

Ferer izbacio "kralja šljake"
Ferer izbacio "kralja šljake"

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal izgubiće 420 bodova na ATP rang-listi, a na tome može da "zahvali" sunarodniku Davidu Fereru, koji ga je eliminisao u četvrtfinalu mastersa 1.000 u Monte Karlu.

Ferer (šesti nosilac) je u petak slavio rezultatom 7:6 (1), 6:4 i spriječio Rafu (1) da odbrani prošlogodišnje finale, tako da će ostati bez bodova. Ferer je tek treći teniser koji je pobijedio Nadala u Monte Karlu. Giljermo Korija ga je savladao u trećem kolu 2003. godine, 2004. nije igrao, zatim je osvojio osam titula, a prošle godine ga je u finalu pobijedio Novak Đoković.

Ferer će se za plasman u finale mastersa, koji se igra za nagradni fond od 2.884.675 evra, boriti sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom (3). Vavrinka je, takođe, nakon dva seta stigao do polufinala, a pobijedio je Miloša Raonića iz Kanade (8) rezultatom 7:6 (5), 6:2.

"Meč je bio težak. Mislim da sam odigrao sjajan meč tokom kojeg sam se trudio da dobro serviram i budem agresivan. Ali, rezultat je mogao da bude i drugačiji. Miloš je odličan serviser, igra brzo, ali i ja sam dobro odigrao", rekao je Vavrinka.

U polufinale dubla plasirali su se Hrvat Ivan Dodig i Brazilac Marselo Melo pobjedom nad Indijcem Roanom Bopanom i Pakistancem Aisam-Ul-Hak Kurešijem od 7:6 (4), 7:5.

Osim što igraju vrhunski tenis, igrači nađu vremena da se tokom turnira i zabave. Tako je bilo i u Monte Karlu, gdje su na zabavi za igrače pokazali talente. Podršku su imali od bivših tenisera poput Gorana Ivaniševića, koji je pokazao da je dobar šoumen. Roan Bopana i Jirgen Melcer su plesali i pjevali, ali Melceru to nije bilo dovoljno pa je sa Horijom Takauom i Grigorom Dimitrovim izveo predstavu. Marin Čilić i Robert Farah su izveli skeč o dešavanjima u svlačionici, a Ivanišević, David Ekerot i Jarko Nieminen o sinhronizovanom plivanju. Smijeh je izazvao i Aisam-Ul-Hak Kureši koji se prerušio u ženu, dok je kao maneken improvizovanom pistom prošetao Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije