Tenis

Gi Forže: WTA važan samo novac

Gi Forže: WTA važan samo novac
Gi Forže: WTA važan samo novac

Gi Forže, direktor Rolan Garosa, objasnio je zašto ruska teniserka Marija Šarapova nije dobila specijalnu pozivnicu za drugi grend slem sezone.

Ruskinja se u martu vratila na teren poslije petnaestomjesečne suspenzije zbog dopinga, a poslije odluke čelnika turnira iz Bulonjske šume odlučila je da za Vimbldon ništa ne prepusti slučaju, pa će do terena londonskog Old Ingland klaba pokušati da dođe kroz kvalifikacije.

"Mnogi ljudi kažu da smo uradili pravu stvar, ističući da je nedodjeljivanje vajld karda bila jedina opcija. Opet, s druge strane, ima i onih koji nisu saglasni s našom odlukom. Što se Marije tiče, nju smatram iskrenom osobom, osobom koja je platila zbog svoje greške, a to što nije zatražila specijalnu pozivnicu za Vimbldon je sjajna stvar. Briljantan način da se kaže: 'Prošlost je prošlost, ne želim ni da razmišljam o njoj. Hajdemo da nastavimo naprijed." Suština je da mi nismo kao WTA, koja samo razmišlja o pravljenju novca i privlačenju što većeg broja navijača", pojasnio je Forže.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije