Tenis

Hoće li Beker ostati Đokovićev trener?

Hoće li Beker ostati Đokovićev trener?
Hoće li Beker ostati Đokovićev trener?

Brojne teme redale su se u razgovoru Novaka Đokovića i novinara tokom posjete najboljeg svjetskog tenisera Beogradu.

U centru pažnje našla se izjava da mu prvo mjesto i titule više nisu prioritet, ali daleko od toga da nije bilo još zanimljivih odgovora.

Govorio je Novak i o saradnji sa Borisom Bekerom, promjenama u Dejvis Kupu, sinu Stefanu, humanitarnoj večeri u Milanu, medijima...

Govoreći o saradnji sa njemačkim stručnjakom Novak je istakao da je zadovoljan, te da će o nastavku saradnje svakako razgovarati sa Bekerom.

"Treba da razgovaramo. Kako se bliži kraj sezone, tako se osvrćemo na ono što se dogodilo. Prezadovoljan sam saradnjom, on je mnogo doprineo mom napredovanju, posebno na psihičkom aspektu, jer se tokom karijere i sam suočavao sa brojnim pritiscima i dobro poznaje dinamiku ovog sporta. Sami rezultati pokazuju koliko je saradnja bila berićetna. Zajedno smo osvojili sedam grend slem titula, što dovoljno govori", kaže Novak.

Novinari su ga između ostalog i pitali da li će njegov sin Stefan, koji uskoro puni dvije godine, biti teniser, a Đoković im je odgovorio da ne forsira sina, i da još nema potrebe da se razmišlja o njegovim "sportskim ambicijama".

"Ne forsiram Stefana. Trenutno se ne razmišlja o njegovim sportskim ambicijama. Stefan je srećan što ima pažnju roditelja, a mi smo blagosloveni što imamo njega. Verujem da svaki roditelj uživa u tome", rekao je najbolji teniser svijeta.

Đoković je rekao da sada ima dosta drugačiji odnos prema medijima nego što je imao prije nekoliko godina.

"Prema medijima imam drugačiji stav nego što sam imao pre četiri-pet godina. Učim. Shvatio sam da svi imaju pravo da pričaju i pišu ono što misle, ja znam ko sam i šta sam. Nikome ne mislim zlo", rekao je između ostalog Đoković.

(NN, Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije