Tenis

ITF: Finale Dejvis kupa igra se po planu

ITF: Finale Dejvis kupa igra se po planu
ITF: Finale Dejvis kupa igra se po planu

GENT - Finalni duel Dejvis kupa teniskih reprezentacija Belgije i Velike Britanije odigraće se kako je i planirano u Gentu od petka do nedjelje, saopštili su organizatori i Međunarodna teniska federacija (ITF).

"Meč će se definitivno odigrati", navodi se u saopštenju.

Brisel je stavljen pod najviše mjere bezbjednosti zbog pretnji terorističkim napadima, a Gent je udaljen 55 kilometara od glavnog grada Belgije.

Britanski tim, koji predvodi drugi teniser svijeta Endi Marej, pokušaće da osvoji Dejvis kup prvi put od 1936. godine, a Beligija "juri" svoju prvu titulu.

Vojnici patroliraju ulicama Brisela, gdje su zatvorene škole i tržni centri.
ITF je naveo da su uvedene dodatne mjere bezbjednosti za finalni duel Dejvis kupa.

"ITF i belgijski savez su u konsultacijama i sa zvaničnicima i savjetnikom za bezbjednost pažljivo pratimo situaciju u Belgiji, a posebno u Gentu. Danas nema promjena u odnosu na prethodno objavljene informacije o početku duela Belgije i Velike Britanije u finalu Dejvis kupa", navodi se u saopštenju.

"Preduzimamo sve potrebne mjere da osiguramo bezbjednost ekipa, gledalaca, medija i svog osoblja", piše u saopštenju ITF.

Ranije danas i izvršni direktor Flamanskog teniskog saveza Gajs Koken rekao je da će se Dejvis kup odigrati od petka do nedjelje u Gentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije