Tenis

Italijanski ljekar otkrio detalje: Nole je dva puta operisan

Italijanski ljekar otkrio detalje: Nole je dva puta operisan
Italijanski ljekar otkrio detalje: Nole je dva puta operisan

Srpski teniser Novak Đoković operisan je dva puta zbog bolova u vratnom dijelu kičme, otkrio je Adolfo Panfili, italijanski ortopedski hirurg, u intervjuu "Gazeti delo sport" ističući da je Nole "perfektna mašina".

Đoković nikada nije pričao u javnosti o operacijama, a Panfili tvrdi da je s njim počeo da sarađuje prije dvije godine, kada je Novak imao bolove u vratu prilikom servisa.

"Otkrili smo diskopatiju i bila su dovoljna dva manja zahvata robotskom hirurgijom da riješimo problem. S obzirom na to da je Nole perfekcionista, tražio je od mene da ga pratim i na Vimbldonu, US Openu i Montrealu", izjavio je Panfili.

On je dodao da je Đokovićeva povreda zadobijena u Monte Karlu brzo tretirana, ali da se nije radilo o povredi zgloba.

"Novak je mislio da je riječ o bursitisu, ali čim je došao u Rim vidio sam da je riječ o problemu s vratom. Dovoljan je bio manji zahvat da bol nestane", rekao je doktor.

Panfili je dodao da je 24. jula 2013. Đoković bio podvrgnut brojnim testovima u Institutu za sportsku medicinu Italijanskog olimpijskog komiteta u Rimu kako bi napravio profil.

"Novak je nevjerovatan, najviše me je podsjetio na vozača Formule 1 Džodija Šektera. On je jedan od najboljih sportista kada je u pitanju eksplozivnost. Zahvaljujući testu njegovih aminokiselina, pripremili smo multivitaminski koktel za poboljšanje izdržljivosti", izjavio je Panfili.

Đoković je trenutno u Parizu, gdje odrađuje posljednje treninge pred nastup na Rolan Garosu (počinje u nedjelju), ali drugog tenisera svijeta i velikog humanitarca ne zaboravljaju u Osnovnoj školi "Bora Stanković", koju je pohađao u Beogradu. Juče su mu mališani te škole poslali čestitku za 27. rođendan.

Zdravka Marjanović, direktor škole, nije bila u mandatu kada je Nole bio učenik, ali s ponosom priča o njegovoj pomoći školi.

"Kada sam 2005. počela da radim ovde, nisam ni znala da je đak ove škole, a već za Novu godinu je stigao prvi kombi igračaka, koje smo dali svoj deci od prvog do četvrtog razreda. Jedne zime smo bili specijalno pozvani u Sporski centar 'Šumice' kada su svi učenici dobili paketiće. Uvek misli na naše đake, a čak je pre dve godine odlučio da nam pokloni tenisku školu, opremu i teren. Napravljen je projekat, međutim nismo dobili lokacijsku dozvolu jer škola nije uknjižena na celoj parceli. Kada se reši papirologija, biće i to realizovano", rekla je Marjanovićeva za sport.blic.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije