Tenis

Ivanović: Krivo mi je, imale smo šansu

Ivanović: Krivo mi je, imale smo šansu
Ivanović: Krivo mi je, imale smo šansu

BUKUREŠT - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da joj je krivo što je njen tim izgubio od Rumunije u baražu za opstanak u Svjetskoj B grupi FED kupa, ali je priznala da je domaćin bio bolji rival.

"Mi smo imali šansu, uprkos tome što smo gubili sa 2:0. Krivo mi je što je sve ispalo ovako, ali je Rumunija odigrala vrhunski. Imali su uz sebe i publiku, koja je znala da ih podigne", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare poslije poraza u Bukureštu.

Selektor Srbije Dejan Vraneš istakao je da nema šta da zamjeri svom timu poslije poraza od 3:1.

"Nemam šta da im zamerim, jer su se borile i znam da je svaka od njih dala maksimum. Mogli smo da dobijemo mečeve, ali nismo uspeli. Ovaj naš tim može još godinama da igra zajedno. Bitno je da devojke budu zdrave i imaju kontinuitet", naveo je Vraneš.

Srbija će nakon današnjeg poraza takmičenje u FED kupu nastaviti u Prvoj grupi Evro-afričke zone, ali je Vraneš rekao da vjeruje da već sledeće godine ekipa može da se vrati u Svjetsku grupu.

On je dodao da je Srbija predala poslednji peti meč u dublu protiv Rumunije, jer je Nina Stojanović imala problema sa mučninom poslije jela.

U današnjem odlučujućem meču u Bukureštu, Bojana Jovanovski izgubila je od Sorane Kirstee.

"Dala sam sve od sebe, ali nedostajalo je sreće u pojedinim trenucima. Nikada nisam videla Kirsteu da ovako trči. Ona je bila baš motivisana danas i stvarno se trudila", zaključila je Jovanovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije