Tenis

Izner savladao Raonića za svoje prvo GS polufinale

Izner savladao Raonića za svoje prvo GS polufinale
Foto: Tanjug/AP | Izner savladao Raonića za svoje prvo GS polufinale

Američki teniser Džon Izner pobijedio je Miloša Raonića iz Kanade u četvrtfinalnom meču Vimbldona sa 3:1 u setovima.

Izner je poslije 'samo' dva taj-brejka i nepuna tri časa igre trijumfovao rezultatom 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3.

U duelu "bombardera" bolji je bio američki, a duel, u kojem se nije očekivao nijedan brejk, riješio neočekivano lako u svoju korist, i to poslije preokreta.

U prvom i drugom je sve išlo "kao po planu". Raonić je dobio prvi, a Izner drugi taj-brejk i meč je otišao u treći set. Zanimljivo je što u prve dvije deonice igre nije viđen ni jedan jedini đus, već su serveri kao od šale dobijali svoje servis gemove.

Ipak, u trećem setu je bila druga priča. Izner dolazi do prve brejk lopte u meču u petom gemu tog dijela igre, a nju i koristi, biva miran na servisu i dolazi do velikih 2-1 u setovima.

U istom dijelu igre kao i prethodnom Džon pravi brejk i u narednom setu, a njega završava još jednim oduzimanjem servisa rivalu i rutinski rješava meč u svoju korist, lakše nego što je iko očekivao.

Amerikanac tako dolazi do svog prvog Grend slem polufinala u karijeri i jednog od najvećih uspjeha u istoj, a prethodni najbolji rezultat na Slemovima bilo mu je četvrtfinale na US Openu davne 2011. godine.

On se u polufinalu sastaje sa još jednim visokim igračem i sjajnim serverom Kevinom Andersonom, koji je napravio senzaciju izbacivši aktuelnog šampiona Vimbldona Rodžera Federera.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije