Tenis

Janković: Sama sam kriva

Janković: Sama sam kriva
Janković: Sama sam kriva

Srpska teniserka Jelena Janković istakla je da je sama kriva za poraz od sedamnaestogodišnje Belinde Benčič u četvrtom kolu US opena u Njujorku, gdje su takmičenje završili i Marija Šarapova i David Ferer.

Jankovićeva (deveti nosilac) je od Švajcarkinje izgubila juče sa 6:7 (6), 3:6 iako je imala set loptu u prvom setu.

"Ja sam kriva, imala sam sve u svojim rukama. Dozvolila sam da mi isklizne i to je ono što deli bolje tenisere od ostalih. Moraš da igraš dobro važne poene, a to nisam radila. Imala sam šanse, tri set lopte, šta sam još mogla da tražim? Ona je iskoristila šansu i sve je otišlo nizbrdo", rekla je Jankovićeva, a prenio B92.

Benčičeva je najmlađa učesnica četvrtfinala US opena od 1997, kada je do te faze stigla sedamnaestogodišnja Martina Hingis, koja je Belindu pripremala za duel sa Jankovićevom. Martinina mama Melani Molitor trenira Benčičevu, a Martina ponekad savjetuje.

"Martina mi je rekla da se držim dugih razmjena udaraca, da budem agresivna i da obratim pažnju na Jelenine bekhend paralele. Zato sam je tjerala da igra forhendom", rekla je Benčićeva.

Hingisova je bila oduševljena igrom Benčičeve:

"Presrećna sam zbog nje. Ima svoj stil, kao što sam i ja imala, a svaka tri mjeseca se vidi napredak. Ali, velika je razlika u vjeri u pobjedu protiv sjajnih igračica, nosilaca na grend slemovima."

Benčičeva će za plasman u polufinale igrati sa Šuai Peng.

Ruskinju Šarapovu (5) je eliminisala Dankinja Karolina Voznijacki (10). Slavila je rezultatom 6:4, 2:6, 6:2 za prvo grend slem četvrtfinale od Australijen opena 2012.

"Ovo mi mnogo znači. Imala sam uspona i padova ove godine i lijepo je osjetiti da igram kako želim. Marija je igrala sjajno u drugom setu, ušla je u teren i napala, a ja sam se previše povukla iza osnovne linije. Pri kraju drugog seta pomislila sam: 'Udari lopticu, budi odlučnija.' Rekla sam sebi da moram da rizikujem, jer je to jedina šansa za trijumf", rekla je Dankinja.

Ona je istakla da nikada nije sumnjala u sebe i da joj je najjače oružje što može brzo da pređe iz odbrane u napad i obrnuto. Dobar nastup očekuje i u duelu sa Italijankom Sarom Erani (13).

Hrvat Marin Čilić (14) je izborio meč sa Francuzom Žilom Simonom (26) pošto je u trećem kolu savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. Treće kolo je bilo kobno za Špance Davida Ferera (4) i Felisijana Lopeza (19), a bolji od njih bili su Simon, koji je slavio sa 6:3, 3:6, 6:1, odnosno Austrijanac Dominik Tiem, koji je meč dobio rezultatom 6:4, 6:2, 6:3.

Sedmog dana US opena kiša je stvarala probleme igračima, organizatoru, ali i navijačima koji su došli da bodre najbolje tenisere i teniserke. Zbog nevremena su termini mečeva mijenjani, ali većina je odigrana u predviđenom danu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije