Tenis

Jelena Janković eliminisana na turniru u Majamiju

Jelena Janković eliminisana na turniru u Majamiju
Jelena Janković eliminisana na turniru u Majamiju

MAJAMI - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspjela da se plasira u šesnaestinu finala turnira premijer serije u Majamiju pošto je večeras u drugom kolu izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke u dva seta - 6:1, 6:1.

Jankovićeva je razočarala u večerašnjem duelu i zasluženo je poražena sedmi put u 11. međusobnom okršaju sa bivšim prvim reketom svijeta.

Bila je daleko od nivoa sa prethodnog turnira u Indijan Velsu, gdje je stigla do finala, i gotovo ništa joj nije polazilo za rukom. Ipak, igrala je bolje nego što pokazuje rezultat, posebno u drugom setu, koji je trajao pun sat.

S druge strane, Azarenka je briljirala u skoro svim elementima igre. Tri brejka u prvom i dva u drugom setu bili su sasvim dovoljni za ubjedljivu pobjedu Beloruskinje, koja u šesnaestini finala čeka bolju iz duela Njemica Sabine Lisicki i Julije Gergeš.

Srbija je tako u Majamiju ostala sa samo jednom predstavnicom.

Ana Ivanović kasnije večeras igra meč drugog kola protiv Amerikanke Irine Falkoni, trenutno 100. na svjetskoj listi, i biće to njihov prvi susret na WTA turnirima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije