Tenis

Kalendar takmičenja prioritet

Kalendar takmičenja prioritet
Kalendar takmičenja prioritet

Upravni odbor Teniskog saveza BiH formirao je danas tročlanu komisiju, koja ima tri sedmice da pripremi prijedloge pravilnika o takmičenju.

Saša Trivić, Ranko Primorac i Muhidin Alić će predstaviti prijedloge na sljedećoj sjednici UO. Zajednički kalendar takmičenja, uz finansije, je najveći problem, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici UO u Banjaluci.

"UO TS BiH u ovom sazivu fukcioniše već godinu dana, ali postoje pitanja koja do sada nisu usaglašena i ulažemo velike napore kako bismo riješili stvari koje koče razvoj teniskog sporta u BiH. Nadam se da ćemo uskoro imati kalendar, zbog djece koja igraju tenis. Želja je da se zaštite entitetski savezi, i poštovanje Statuta TS BiH, koji ima jasan stav da se postajanjem člana entitetskog saveza automatski postaje član TS BiH", rekao je Miodrag Marković, član UO.

I Ivan Brkić, predsjednik TS BiH. je optimista u rješavanju problema.

"Ono što je bitno jeste da smo razgovarali o svim otvorenim pitanjima, da ih ne guramo pod tepih, nego da otvoreno razgovaramo o svemu. U ovih godinu dana smo riješili solidan broj problema, a ja kao predsjednik insistiram da za ovu godinu donesemo oduku da se čak i privremeno održavaju takmičenja, a mislim da smo na dobrom putu da riješimo sve nagomilane problme. Osim takmičenja, veliki problem su financije. Kada je ovaj UO preuzeo funkciju, financijsko stanje je bilo katastrofalno, a dijelom smo ga stabilizirali", rekao je Brkić.

TS BiH ima kancelariju u Sarajevu, ali Brkić smatra da bi Savez trebalo da ima kancelarije u još dva grada:

"Imali smo zaključak prije dvije godine da otvorimo odjele u Banjaluci i Mostaru, i kao predsjednik ću insisirati da se to u najkraćem roku realizira."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije