Tenis

Kerber prva na kraju 2016.

Kerber prva na kraju 2016.
Kerber prva na kraju 2016.

Njemačka teniserka Andgelika Kerber završiće godinu na prvom mjestu WTA liste bez obzira na rezultate do kraja sezone.

Kerber je 12. septembra, poslije osvajanja US opena u Njujorku, preuzela prvo mjesto na WTA listi od Amerikanke Serene Vilijams. To je bila njena druga Gren slem titula, pošto je u januaru osvojila Australijan open.

Njemica je prekinula niz Serene Vilijams od 186 uzastopnih nedjelja na prvom mjestu. Ona je ove godine igrala u finalu Vimbldona i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a osvojila je i turnir u Štutgartu. Kerberova ove sezone ima skor od 59 pobjeda i 16 poraza.

Otkako je WTA uvela rang-listu 1975. godine, do sada je 12 teniserki godinu završavalo na prvom mjestu. Kerber je druga njemačka teniserka kojoj je to pošlo za rukom poslije Štefi Graf, koja je od 1987. do 1996. godine osam puta bila prva na kraju godine.

Martina Navratilova sedam puta je godinu završavala na broju jedan, Kris Evert i Serena Vilijams po pet, Lindzi Devenport četiri, a Žistin Enan i Martina Higins po tri put. Monika Seleš i Karolina Voznijacki su po dva puta završavale godinu na prvom mjestu, a po jednom Viktorija Azarenka i Jelena Janković, kojoj je to pošlo za rukom 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije