Tenis

Kokinakis eliminisao Tipsarevića prije glavnog žrijeba u Madridu

Kokinakis eliminisao Tipsarevića prije glavnog žrijeba u Madridu
Kokinakis eliminisao Tipsarevića prije glavnog žrijeba u Madridu

MADRID - Janko Tipsarević nije uspio da se plasira u glavni žrijeb turnira u Madridu pošto je u kvalifikacijama poražen od mladog tenisera iz Australije Tanasija Kokinakisa sa 6:3, 4:6, 7:6(4).

Janko je na startu bio veoma ranjiv, dopustio je tri brejk lopte, ali protivnik nije uspio da ih iskoristi. Ipak, Kokinakis je u četvrtom gemu oduzeo Tipsareviću servis poveo sa 3:1, te do kraja seta održavao prednost bez ikakvih problema, tako da se približio na korak do glavnog žrijeba.

Australijanac je znao da će srpski predstavnik znati da iskoristi šansu ukoliko mu bude data, što se nije desilo u trećem gemu, kada je postojala mogućnost za brejk, ali zato jeste u krucijalnom trenutku, u 10. gemu, kada je Janko poravnao rezultat u setovima.

Odlika najvećih je da zaborave šta se desilo u prethodnoj dionici, a Kokinakis je pokazao naznake da se radi o veliko potencijalu i budućoj zvijezdi tenisa tako što je odmah na startu bio bolji pri prvom udarcu protivnika, ali je Tipsarević bratio egal u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Brejk lopti nije bilo do kraja seta, tako da se pristupilo taj-brejku, donosi Blic.

Poveo je Kokinakis sa 3:1, Jako se vratio u igru na 3:3, ali je do kraja taj-brejka uspio da osvoji samo još jedan poen, tako da je morao da se oprosti od turnira u glavnom gradu Španije prije glavnog žrijeba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije