Tenis

Krem tenisa u Abu Dabiju

Krem tenisa u Abu Dabiju
Krem tenisa u Abu Dabiju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković spreman je za novi izazov i prvi meč nakon odmora, a odigraće ga sutra (14 časova) na egzibicionom turniru "Mubadala World Tennis Championship" u Abu Dabiju. Nole brani titulu.

Protivnik drugom teniseru svijeta biće pobjednik duela između Francuza Žo-Vilfrida Conge i Britanca Endija Mareja, s kojim je trenirao kad je došao u Abu Dabi.

"Stigao sam u Abu Dabi i trenirao sam s Endijem. Laku noć svima!", napisao je Đoković u srijedu naveče na Twitteru, a s navijačima je podijelio fotografiju s Endijem Marejom, jednim od najboljih prijatelja na Turu.

Đoković je posljednjih nekoliko dana trenirao s novim prvim trenerom Borisom Bekerom, a sutrašnji duel će ostati zapamćen kao prvi tokom njihove saradnje u kojoj imaju velike ciljeve.

Nole je prije nekoliko dana izjavio da je idealno mjesto za pripremu za Australiju open upravo Abu Dabi, gdje je igrao na dva turnira. Prošle godine je savladao Davida Ferera i Nikolasa Almagra, a prije dvije godine Gaela Monfisa, Rodžera Federera i Ferera, te oba puta osvajao titule. Istu želju ima i sada, a na putu do trofeja i čeka na 250.000 dolara su veliki izazovi i jaka konkurencija. Osim Mareja (četvrti na ATP rang-listi) i Conge (10) nastupa prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal, koji kao i Nole igra turnir od polufinala. Nadal će danas igrati sa sunarodnikom Davidom Fererom (3), koji je juče pobijedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku (8) rezultatom 7:5, 6:1. Danas je na programu i meč za peto mjesto, dok će 28. decembra biti odigrani finale i meč za treću poziciju.

2

puta je Đoković igrao u Abu Dabiju i oba puta je osvajao titule

Vilijamsova sportistkinja godine

Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams proglašena je za sportistkinju godine u izboru američke agencije "Associated press". Ona je u 2013. godini imala 78 pobjeda i četiri poraza, a osvojila je 11 titula, među kojima one sa Rolan Garosa i US opena. Vilijamsova je, takođe, godinu završila sa zaradom od 12.385.572 dolara samo od turnirskih nagrada, što je rekord u ženskom tenisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije