Tenis

Kuznjecova za ukidanje mečeva na tri dobijena seta

Kuznjecova za ukidanje mečeva na tri dobijena seta
Foto: Ilustracija | Kuznjecova za ukidanje mečeva na tri dobijena seta

Nekada druga teniserka svijeta Svetlana Kuznjecova kaže da bi teniski kalendar trebalo promijeniti kako bi se omogućilo više vremena za oporavak.

"Skratila bih tenisku sezonu. Igramo od januara do novembra, a onda se za sljedeću sezonu spremamo u decembru. Imam samo dvije nedjelje odmora godišnje i živim tako već 17 godina", rekla je 32-godišnja Kuznjecova u intervjuu za Sport ekspres, a nije usamljena u svom zahtjevu jer su ga ponovili mnogi, i teniseri i teniserke.

Takođe, Ruskinja se protivi mečevima na tri dobijena seta koje muškarci igraju na Gren slem turnirima i u Dejvis kupu.

"Mečeve na tri dobijena seta bih izbacila. Nikada nisam pogledala meč od pet setova od prve do posljednje lopte. Niti jednom! Mogu da zamislim i kako je teško trenerima da sede pet sati svaki drugi dan“, dodala je Kuznjecova.

U otvorenom razgovoru Svetlana je otkrila da smatra Eženi Bušar najprecjenjenijom igračicom na WTA turu.

"Ona je super djevojka, ali ima mnogo dobrih teniserki. Bušar je odigrala samo jednu dobru sezonu, a izgleda da je konstantno u Top 10 sudeći po pažnji koja joj se poklanja. Neprestano je na naslovnim stranama, ovdje, ondje, ali navikla sam da je ta vrsta nepravde prisutna svugdje", kaže teniserka.

Ruskinja se trenutno oporavlja od povrede ručnog zgloba i vjerovatno će propustiti Australijan open. U karijeri je osvojila 17 titula, uključujući i dvije na Gren slem turnirima, US open 2004. i Rolan Garos 2009.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije