Tenis

Legenda tvrdi: Zbog Đokovića Federerove GS titule u opasnosti

Legenda tvrdi: Zbog Đokovića Federerove GS titule u opasnosti
Foto: Ilustracija | Legenda tvrdi: Zbog Đokovića Federerove GS titule u opasnosti

Rekordnih 20 Gren slem titula Rodžera Federera su u opasnosti. Tako tvrdi legendarni britanski teniser Tim Henman, koji je istakao da će glavna prijetnja legendarnom Švajcarcu biti četverostruki prvak Vimbldona, Novak Đoković.

Dugo vremena najbolji britanski teniser smatra da srpski teniser ima dovoljno vremena da čak sustigne Federera po broju osvojenih najvećih titula. Novak je nedavno osvojivši Vimbldon došao do brojke od 13 Gren slem naslova.

Iako je Rafael Nadal svega tri titula iza Švajcarca, Henman vjeruje da je Đoković taj koji jedino može ugroziti tenisera sa najvećim brojem GS titula.   
"Postojao je jaz između osvajanja titula na GS, ali ovo je broj 13 i nema sumnje da će njegova nova strast i glad biti još veći. Nivo igre koje je pokazao sugeriše da se vraća u svoje najbolje dane, mišljenja je Henman koji je dodao:

"I gledajući u budućnost, mislite na Novakovu fiziku. Ne nosi višak kilograma i ne stavlja nepotreban pritisak na koljeno, kukove i zglobove. Ovako može još godinama. Nevjerovatno je misliti na Rodžerovih 20 titula, ali one su još uvijek u opasnosti. Ova pobjeda u Vimbledonu definitivno vraća Novaka među jednake, mada bi neki rekli da je predaleko“, zaključio je Britanac, prenosi britanski Ekspres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije