Tenis

Lejver: Novak i Rodžer jednaki

Lejver: Novak i Rodžer jednaki
Lejver: Novak i Rodžer jednaki

Legendardni Australijanac Rod Lejver smatra da je Novak Đoković izjednačen sa Rodžerom Federerom u borbi za najboljeg igrača svih vremena.

Đoković posljednjih godina dominira svjetskim tenisom, ali mnogi i dalje prednost daju Federeru zbog šest titula više na Gren slem turnirima.

Međutim, jedan od onih koji su na listi "GOAT" (Greatest of all time – najbolji svih vremena) vodili do pojave aktuelne generacije, tvrdi da ne postoji razlika između Srbina i Švajcarca.

"Svako ima svoje mišljenje, a moje je da ne možete staviti jednog ispred drugoga kada su u pitanju njihove partije. Znate koji je Rodžerov rekord, ali način na koji je Novak igrao posljednjih godina, rekao bih da su Đoković i Federer jednaki", rekao je Lejver.

77-godišnjak iz Roktemptona naveo je da srpskog igrača treba uvrstiti u izbor za najboljeg svih vremena.

"Kada gledate Đokovićevu igru i rezultate, morate reći: ’Hej, ovaj momak je nevjerovatan. Kako možete da ga zaobilazite u diskusijama o tome ko je najbolji teniser u istoriji?", dodao je čovjek koji je dva puta kompletirao kalendarski Slem.

Poslednji duel dvojice velikih rivala odigran je u polufinalu Australijan opena u kojem je sigurno slavio prvi reket svijeta.

"Sve je bilo ubitačno, bio je jednostavno nevjerovatan. Siguran sam da se Federer, dok je izlazio sa terena, pitao šta treba da uradi kako bi pobijedio tog momka. Đoković vjerovatno nije napravio više od 12 neiznuđenih grešaka u čitavom meču. Nevjerovatno je kako Novak može da igra toliko dugo na tako visokom nivou".

Međutim, on ne misli da Švajcarac neće osvajati Gren slemove u nastavku karijere.

"Vimbldon inspiriše Rodžera, a ukoliko bude osvojio još neki Gren slem, najbolje šanse ima u Londonu. Nevjerovatno je koliko ga inspiriše taj turnir. Takođe, može da igra dobro na US openu i sigurno je moguće da osvoji još jedan", zaključio je Lejver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije