Tenis

Madrid: Ana je isfrustrirana

Madrid: Ana je isfrustrirana
Madrid: Ana je isfrustrirana

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je isfrustrirana zbog poraza od Viktorije Azarenka, prve teniserke svijeta, u trećem kolu turnira u Madridu.

Azarenka (prvi nosilac) je u srijedu naveče slavila sa 6:4, 6:4 i pored toga što je Ivanovićeva (13) imala dobre periode igre, posebno u prvom setu, kada je vodila sa 4:1. Ana je imala 0-30 na servis Bjeloruskinje i mogla je lako da povede sa 5:1, ali je u tom trenutku počela da igra lošije posebno kod vraćanja servisa. Azarenka je to iskoristila, dobro je riternirala, i ubrzo opravdala ulogu favorita u ovom meču.

"Isfrustrirana sam porazom. Definitivno sam imala šanse, pogotovo u prvom setu kada sam vodila. Nažalost, dozvolila sam sebi da malo popustim kada sam napravila greške prvi vođstvu od 4:1, i to me koštalo. Ali, nemam vremena da se zadržavam na tome: Sutra odlazim u Rim", rekla je Ivanovićeva nakon meča.

Protivnica Viktoriji Azarenka u današnjem meču biće Kinsekinja Na Li (8).

Uspješna u trećem kolu bila je Australijanka Samanta Stosur (5) koja je Čehinju Petru Cetkovsku savladala sa 6:3, 6:2, a juče je nakon preokreta trijumfovala i Amerikanka Serena Vilijams (9). Ona je savladala Dankinju Karolinu Voznijacki (6) rezultatom 1:6, 6:3, 6:2 i igraće sa Ruskinjom Marijom Šarapovom (2), kojoj je Čehinja Lusi Safarova predala meč zbog bolesti.

Dozvolila sam sebi da malo popustim kada sam napravila greške prvi vođstvu od 4:1 i to me koštalo, rekla Ivanovićeva

Srbin Janko Tipsarević (7) i Švajcarac Rodžer Federer (3) uz dosta problema su se plasirali u treće kolo u okviru kojeg su sinoć igrali sa Francuzom Žilom Simonom (9), odnosno Francuzom Rišarom Gaskeom (14).

Tipsarević je pobijedio Federika Delbonisa iz Argentine sa 7:6 (5), 6:7 (6), 6:3, a Federer Kanađanina Miloša Raonića rezultatom 4:6, 7:5, 7:6 (4). Raonić je igrao odlično. Nakon vođstva od 1:0 u setovima, imao je četiri brejk prilike u drugom setu, ali ih nije iskoristio. To je kaznio iskusni Federer i izborio treći set, koji je riješio u svoju korist u taj brejku.

Rezultati, ATP, 2. kolo: Huan Martin del Potro (Argentina, 10) - Mihail Južnji (Rusija) 6:4, 7:6 (1), Žil Simon (Francuska, 9) - Giljermo Garsija Lopez (Španija) 6:4, 6:3, Fernando Verdasko (Španija, 15) - Alehandro Falja (Kolumbija) 6:7 (4), 6:4, 6:4, Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 4) - Rajan Herison (SAD) 6:2, 7:6 (4), Nikolas Almagro (Španija, 11) - Marsel Granoljers (Španija) 6:3, 7:6 (3), 3. kolo: Tomaš Berdih (Češka, 6) - Gael Monfis (Francuska, 12) 6:1, 6:1, WTA, 3. kolo: Lusi Hradecka (Češka) - Ekatarina Makarova (Rusija) 6:2, 7:6 (5), Marija Šarapova (Rusija, 2) - Lusi Safarova (Češka) predaja.

Vilijamsove ne žele da igraju

Španski trener Rikardo Sančez smatra da višestruke grend slem šampionke Serena i Venus Vilijams više ne žele da igraju tenis.

Serena (30) nije osvojila veliku titulu od Australijen opena 2010, a Venus (31) od Vimbldona 2008.

"Glavni problem sestara Vilijams je u tome što one više ne žele da igraju tenis. Izlaze na teren samo zbog toga da bi stekle pravo da učestvuju na olimpijskom turniru u Londonu. Više ih interesuje svjetski džet-set i visoka moda. A kada bi Serena igrala stabilno, bila bi ponovo najbolja teniserka na svijetu", smatra Sančez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije