Tenis

Marej: Novak me je iznenadio sa Agasijem

Marej: Novak me je iznenadio sa Agasijem
Marej: Novak me je iznenadio sa Agasijem

Endi Marej priznao je da je iznenađen odlukom Novaka Đokovića da na mjesto trenera postavi legendarnog Andrea Agasija.

Srbin je početkom maja otpustio kompletan stručni štab, da bi poslije poraza u finalu Mastersa u Rimu saopštio da će u narednom periodu sarađivati sa Amerikancem.

"To što će mu pomagati Andre jeste svakako pozitivna stvar za Novaka, ali i dobra za tenis. Kada velikani ostaju u igri to stvara veliko interesovanje. Iako ne znam kakav im je dogovor, znam da je Andre veoma, veoma zauzet, pošto radi toliko stvari pored tenisa, a i ima i svoju školu u Las Vegasu. Bio sam pomalo iznenađen kada je Novak saopštio da će sarađivati sa njim jer nisam vjerovao da će se Andre jednog dana odlučiti da postane trener", kaže Marej.

S druge strane, ni prvi reket svijeta ne igra onako kako ume, od početka godine je u velikom padu, a na predstojećem turniru u Parizu brani finale od prošle godine, gdje ga je upravo savladao Novak.

"Postao sam prvi igrač svijeta na kraju prošle godine, ali je u međuvremenu bilo više trenutaka u kojima sam se mučio da pronađem motivaciju i zadam sebi nove ciljeve. Ali, kao i u prethodnih sedam, osam godina koliko mi traje karijera, uvijek mi je maksimalni fokus bio usmjeren na nastupe na Grend Slemovima, a tako je i danas. Uvijek se osjećam posebno motivisano kada dođem na Slem, u situaciji kada igram loše", zaključio je Škot.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije