Tenis

Marej nakon drame i preokreta u drugom kolu

Marej nakon drame i preokreta u drugom kolu
Marej nakon drame i preokreta u drugom kolu

Britanski teniser Endi Marej, nakon mnogo drame prošao je u drugo kolo Rolan Garosa pobjedivši Radeka Štepaneka u pet setova.

Meč je počeo juče, kada je Marej gubio 0:2, uspio je da smanji kada je meč prekinut, a danas u potpunosti da preokrene rezultat u svoju korist (3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5).

Borba je trajala više od 3 sata i 40 minuta, a mogao je da ima i drugačiji kraj jer je Čeh imao nekoliko dobrih prilika da zaprijeti u odlučujućem setu.

Štepanek je impresionirao sve u prva dva seta, dobivši oba sa po 6:3. Ipak, Britanac se vratio u život na impresivan način – vezao je devet gemova za 6:0 u trećem i 3:0 u četvrtom, prije nego što je duel prekinut na 4:2 zbog mraka.

Dvojica igrača izašla su na teren ’Šatrijea’ i Endi je lagano izjednačio na 2-2, pa je pobjednika odlučivao peti set. Činilo se da će šampion iz Rima lako prelomiti u svoju korist, ali je u prvoj polovini petog seta propustio dvije brejk šanse.

Zbog toga je morao da strijepi u finišu – pri rezultatu 5:4 i 30:30 Radek je imao aktivan poen, prije nego što je bekhend paralelu, koja je mogla da mu donese meč loptu, poslao u mrežu. Drugi igrač planete se izvukao, oduzeo servis rivalu i završio težak posao u dva dana.

Na kraju, Britanac je meč završio sa 14 asova, 39 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je Štepanek bio agresivniji, ali je mnogo više griješio – 57:74.

Marej će se u drugoj rundi sastati sa domaćim igračem Matijasom Buržuom koji je maksimalnim rezultatom eliminisao Đordija Samper-Montanu.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani Stan Vavrinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije