Tenis

Marej prvi finalista Australijan opena

Marej prvi finalista Australijan opena
Marej prvi finalista Australijan opena

Britanski teniser Endi Marej prvi je finalista Australijan opena, pošto je u polufinalu savladao Tomaša Berdiha sa 6:7, 6:0, 6:3, 7:5.

Marej je uspio da preokrene meč, iako je prvi set izgubio u taj brejku i plasira se u četvrto finale Otvorenog prvenstva Australije, piše B92.

Šesti teniser planete u borbi za titulu sastaće se sa boljim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Đoković i Vavrinka.

Ovim trijumfom Endi je smanjio na 6-5 u međusobnim okršajima sa Čehom i onemogućio ga da se nađe u prvom Gren slem finalu od 2010. godine.

Mari je osigurao učešće u osmom Gren slem finalu u karijeri, pa je sada samo jedan Britanac ispred njega, Fred Peri koji je igrao 10.

Trostruki finalista igrao je veoma agresivno, upisao je 40 direktnih poena i 39 grešaka, a i servis ga je odlično služio (ukupno 15 as udaraca).

Berdih nije bio na nivou iz prethodnih mečeva jer je napravio čak 56 grešaka, uz 37 vinera.

Tomaš je prvi set mogao mnogo ranije da završi, pošto je servirao za 1-0 pri rezultatu 5:3, ali je ispustio prednost i morao da čeka taj brejk.

Izgledalo je da se ’Rafin dželat’ istrošio u drugom dijelu igre, pa ga je Britanac prosto zbrisao sa tenera., 6:0.

Ključni dio meča vjerovatno je šesti gem trećeg seta, tada je Endi znatno ubrzao tempo, vratio nekoliko odličnih riterna i insajd in forhendom iskoristio drugu brejk priliku, koju je zadržao do kraja tog dijela igre.

Šesti gem četvrtog mogao je meč da odvede u drugom pravcu, ali se Berdih stegao na brejk loptama. Na prvoj je imao je aktivan poen, dobro je napadao forhendom, ali ga je nešto slabiji prilazni udarac koštao i Mari je prošao pasingom.

Usljedila je i nova šansa, ovoga puta odlučio se da blokira početni udarac protivnika i pogriješio.

Kazna je stigla u 11. gemu, odlučujući brejk i siguran servis gem za pobjedu poslije skoro tri i po sata igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije