Tenis

Mirka Vavrinec - komandant iz sjene

Mirka Vavrinec - komandant iz sjene
Mirka Vavrinec - komandant iz sjene

Engleski mediji tvrde da Miroslava - Mirka Vavrinec povlači sve konce u životu Rodžera Federera, vjerovatno najboljeg tenisera svih vremena.

Buka poslije sukoba Federera sa zemljakom Stanislasom Vavrinkom, koji je reagovao na provokacije iz lože legendarnog tenisera, ponovo je u prvi plan stavila Mirku. Ova nekadašnja teniserka (najbolji plasman u karijeri 76. mjesto na WTA listi), stoji iza Rodžera u svakom segmentu karijere, a zli jezici kažu da bi prestao da igra da nije Mirke, koja smatra da je posao iznad svega. Ona se posvetila Federeru, "Daily Mail" piše da kontroliše njegovu karijeru do detalja, što uključuje imidž i oblačenje. Ona je i njegov menadžer. Na pitanje da li joj je žao zbog sopstvene karijere, odgovorila je u jednom od rijetkih intervjua:

"Moje vrijeme tek dolazi."

Slovakinja je sa roditeljima emigrirala u Švajcarsku, a sa Federerom se upoznala na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Bila je veoma ambiciozna, jednom je u Hrvatskoj kao početnica igrala turnir, iako su u toku bila ratna dejstva. Dok ona nije stala uz njega, Rodžer nije uspijevao da talenat iz juniorskih dana prenese u profesionalni tenis, gubio je dobijene mečeve, a mnogi kažu da mu je nedostajala čvrsta figura koju teniseri nađu gotovo uvijek u roditeljima. Njegovi nisu ni strogi, niti su se miješali. Kada je Mirka preuzela komandu, slijedilo je ono što ga je načinilo vjerovatno najboljim teniserom u istoriji.

Imaju četvoro djece, kada je rođen drugi par blizanaca, Federer je mislio da odustane od proljećnog turnira u Rimu, ali Mirka ga je poslala na masters.

"Ništa ne prolazi bez nje, veoma je dobro organizovana. Voli da kaže da jedino ona razumije Rodžera. Zna koliko tenis zahtijeva odricanja, ali je spremna da živi s tim", rekao je jedan insajder.

Njihov brak nije glamurozan, Mirka čvrsto stoji na zemlji, nadgleda sve i ne voli svjetlost reflektora niti posebno luksuzan život. Postoje mnogi koji tvrde da je naučila u djetinjstvu da cijeni i novac i žrtvu, a želi da vaspita djecu da se sama bore za sve.

Plačljivko

Britanski "Telegraph" objavio je snimak na kojem se čuje kako ženska osoba sa tribina dobacuje Stanu Vavrinki tokom duela sa Rodžerom Federerom. Pratpostavlja se da je u pitanju Mirka Vavrinec, koja je Vavrinki dobacila: "Plačljivko". Navodno su Federer i Vavrinka imali žučnu raspravu nakon meča, a tri dana pred početak duela sa Francuskom u Lilu na Twitteru okačili su fotografiju na kojoj su nasmijani i zagrljeni, što bi trebalo da znači da je u švajcarskom timu sve u redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije