Tenis

Nadal: Đoković je teži rival od Federera

Nadal: Đoković je teži rival od Federera
Nadal: Đoković je teži rival od Federera

Toni Nadal, stric i trener prvog tenisera Rafaela Nadal, istakao je da je Novak Đoković teži rivala od Rodžera Federera.

"Đoković je za Rafu znatno teži protivnik od Federera. Pogledajte samo istoriju njihovih međusobnih mečeva. S Novakom je uvijek nezgodno. Ne mogu reći da je Đoković bolji teniser od Federera, već samo da se Rafael lakše prilagođava Rodžeru. Novak se odlično kreće, jako je pažljiv i psihički jak. Kada igramo sa Đokovićem znamo da će meč biti težak i da moramo na najvišem nivou da igramo dva do tri sata kako ne bismo izgubili", istakao je Toni Nadal.

Rafael Nadal protiv Đokovića ima skor 22-18, dok u duelima s Federerom ima boljii učinak.

Švajcarca je pobijedio 23 puta, a izgubio je 10 mečeva. Nove prilike za dokazivanje Nadal, Đoković i Federer imaće u Monte Karlu, gdje u nedjelju počinje turnir masters serije 1000. Đoković je prošle godine u finalu pobijedio Nadala (6:2, 7:6), koji je do tada osvojio osam uzastopnih titula na ovom turniru, pa ljubitelji tenisa s nestrpljenjem čekaju početak.

Toni Nadal je istakao da je Rafael ove sezone igrao dobro, ali ne i odlično, te da je na to uticala i povreda. Prvi teniser svijeta upisao je 21 pobjedu i tri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije