Tenis

Nadal odustao od Bazela

Nadal odustao od Bazela
Foto: Arhiva | Nadal odustao od Bazela

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal odustao je od nastupa na ATP turniru u Bazelu i to je saopštio na svojoj Fejsbuk stranici.

Nadal, koji je samo dva puta igrao u švajcarskom gradu, zbog umora i povrede koljena neće nastupati ove sezone, iako se nalazi u sjajnoj formi.

On je poslije poraza u finalu Mastersa u Šangaju od Rodžera Federera priznao da ne zna da li će igrati u Bazelu i Parizu, a sada je stigla i zvanična potvrda za turnir iz serije 500.

"Osjećam nelagodnost u koljenu i problemi su se javili tokom turnira u Šangaju, zbog čega sam primoran da, na savjet svog doktora, uzmem neko vrijeme slobodno", napisao je Nadal na Fejsbuku.

On je naveo da mu je veoma žao zbog ovakvog ishoda, jer ima mnogo fanova u Švajcarskoj.

"Poslije dvije sjajne nedjelje u Kini, gdje sam osvojio titulu u Pekingu i igrao finale Šangaja, vrijeme je za odmor. Želim da pošaljem posebnu poruku brojnim navijačima u Švajcarskoj koji su me uvijek podržavali i poštovali, takođe i tokom mečeva sa Rodžerom", dodao je Rafa.

Ovakva odluka mogla bi presudno da utiče na borbu za prvo mjesto na kraju godine - Španac ima 1.960 ATP bodova više od Federera koji će igrati u svom rodnom gradu i ima priliku da se dodatno približi najvećem rivalu.
Ako se pogleda forma u kojoj se nalazi, Rodžer je izraziti favorit da sakupi još 500 i uđe u foto-finiš sezone sa velikim šansama da preotme prvu poziciju Nadalu.

Poslije Bazela igraju se još Masters u Parizu i Završni Masters u Londonu, koji zbirno donose 2.500 bodova, a da bi ostao gdje se trenutno nalazi, "Bik sa Maljorke" mora da osvoji najmanje 1.050 bodova na ta dva turnira.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije