Tenis

Nadal preslab za Đokovića (VIDEO)

Nadal preslab za Đokovića (VIDEO)
Nadal preslab za Đokovića (VIDEO)

BANKOK - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 6:4, 6:2 u egzbicionom meču odigranom na Tajlandu.

Iako je riječ o egzibiciji, obojica tenisera odigrali su veoma ozbiljan meč koji je Novak završio za nešto manje od sat vremena igre.

U Bankgoku nije viđen preterano uzbudljiv meč – Nadal se držao u prvom setu, ali je srpski igrač potpuno preuzeo inicijativu u drugom dijelu igre, pa je i očekivana zabava izostala.

Ovaj događaj, kako su naveli organizatori, ima za cilj da vrati optimizam i poverenje ljudi u bezbjednost posle terorističkog napada u avgustu u kojem je poginulo 20 ljudi.

Srpski i španski teniser su prethodno obučeni u tajlandske tradicionalne svilene jakne posjetili mjesto gdje se dogodio bombaški napad i tom prilikom poklonili teniske rekete predsjedniku tajlandske Vlade koji ih je zamolio da promovišu turizam te zemlje.

Đoković je posljednji put bio u Tajlandu 2008. kada je izgubio u finalu od Francuza Žo-Vilfrida Conge, dok je Nadal 2010. bio poražen u polufinalu Bangkoka.

Egzibicioni meč predstavlja uvertiru turnira u Pekingu, na kojem je Đoković nezaustavljiv od 2012. godine, a koji je osvajao pet puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije