Tenis

Nadalovo biti ili ne biti u Parizu

Nadalovo biti ili ne biti u Parizu
Nadalovo biti ili ne biti u Parizu

Rolan Garos je biti ili ne biti za Rafaela Nadala, španskog tenisera koji je u Parizu dominirao godinama, smatra Patrik Mekinro, bivši teniser.

Nadal, nekada prvi, a sada sedmi teniser svijeta, osvojio je devet titula na Rolan Garosu, ali njegova loša forma i fantastične igre Novaka Đokovića su ga udaljili od pozicije favorita.

"Mogao bi taj turnir da bude prava raskrsnica za Nadala. Ne vidim način kako će biti konkurentan ako ispadne iz najboljih deset, a to može da se dogodi ako izgubi u ranijoj fazi takmičenja, što je realno moguće", rekao je Mekinro.

Ukoliko ne odbrani titulu uslijediće novi pad na ATP rang-listi.

"Bio bi to težak psihološki udarac za njega. Ne igra dobro kao ranije, ne udara lopticu tako dobro kao Đoković i Rodžer Federer i ako izgubi mogao bi da krene strmoglavo da pada", dodao je Mekinro.

Tvrdi da nije u pitanju borbenost, već Nadalovo tijelo i psiha:

"Nikada ne potcjenjujem srce šampiona, ali mislim da se ne radi o tome. Nadalova posvećenost se ne dovodi u pitanje, ali ako njegovo tijelo i mentalna snaga počnu da 'pucaju' biće problema. Daleko od toga da on neće željeti trofej, ali ako ne sredi glavu i ako misli da ne može da dođe do pehara mogao bi da ispadne rano."

S njim se složila i legendarna teniserka Kris Evert.

"Ranije, kada god bi Rafael slabije počeo sezonu, serija turnira na šljaci mu je služila za povratak samopouzdanja i to mu je omogućavalo da ostane dobro plasiran na kraju godine. Ali sada, kada ne dobija tu dodatnu vjeru u sebe, biće mu mnogo teže, pogotovo ukoliko bude sve zavisilo kasnije od serije turnira na tvrdoj podlozi", naglasila je Evertova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije