Tenis

Nišikori blijed i protiv Tima, Federer bliže polufinalu

Nišikori blijed i protiv Tima, Federer bliže polufinalu
Foto: Tanjug/AP | Nišikori blijed i protiv Tima, Federer bliže polufinalu

Austrijski teniser Dominik Tim pobijedio je Japanca Keija Nišikorija sa 2-0 u setovima u grupi "Lejton Hjuit" na Završnom mastersu.

Tim je ostvario svoju prvu pobjedu na Završnom mastersu rezultatom 6:1, 6:4 i ostavio sebe u kakvoj-takvoj igri za polufinale.

Nišikori je, poslije velike pobjede u prvom kolu nad Rodžerom Federerom, prvo blamantno izgubio od Kevina Andersona (6:0, 6:1), a sada je pružio tek malo bolju partiju.

Oba tenisera su imali svoje prilike za brejk u prvom setu, ali je Tim bio odlučniji i sigurniji, te poprilično ubjedljivo riješio taj dio igre u svoju korist.

U drugom setu ništa bolje nije bilo po Japanca. Dominik je nastavio da pritiska evidentno indisponiranog Nišikorija sve dok nije napravio brejk u sedmom gemu seta, koji mu je bio dovoljan da nešto kasnije okonča duel u svoju korist.

Stanje u grupi "Lejton Hjuit" pred posjednji meč iste u kojem igraju Kevin Anderson i Rodžer Federer je sljedeće:

1. Kevin Anderson 2 2 0 4:0

2. Rodžer Federer 2 1 1 2:2

3. Dominik Tim 3 1 2 2:4

4. Kei Nišikori 3 1 2 2:4

Kako kaže računica, Kevin Anderson je obezbijedio učešće u polufinalu, ali ne i prvo mjesto. Ukoliko Federer pobijedi u njihovom duelu, koji je na programu od 21.00, bilo kojim rezultatom, njih dvojica idu u polufinale, dok Švajcarcu odgovara i poraz od 2-1.

Jedini način da Federer ne prođe dalje je da Južnoafrikanac dođe do pobjede u dva seta i da pritom to bude sa osam gemova razlike ili ubjedljivije.

Nišikori je poslije drugog ubjedljivog poraza završio takmičenje, s obzirom da ima najgori gem količnik od svih direktnih rivala za polufinale.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije