Tenis

Nole: Nadal uvek među favoritima

Nole: Nadal uvek  među favoritima
Nole: Nadal uvek među favoritima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji brani titulu u Pekingu, rekao je da je Rafael Nadal uvijek favorit, čak i kada nije potpuno spreman.

Ovosedmični turnir u Pekingu biće prvi za Nadala nakon tromjesečne pauze zbog povrede zgloba ruke, a Nole se s njim ne može sastati prije finala, baš kao i prošle godine.

"Ako se budemo sastali ovde, to će biti veliki izazov za obojicu. Naravno, uvek se radujem takvim velikim mečevima, ali je dug put do finala. Ovo će biti njegov prvi turnir od Vimbldona, a siguran sam da još nije siguran kako će izgledati njegova igra. Ali, on je uvek jedan od najvećih favorita na bilo kom turniru, jer, on je Nadal i on je veliki šampion", izjavio je Đoković, a prenio B92.

Srpski teniser je dodao da uživa da igra u Kini i da čim dotakne tlo ove zemlje osjeća dobrodošlicu i velikodušnost ljudi.

"Uživam kada sam u Kini. Turnir je rastao tokom svih ovih godina u svakom smislu i vidi se sve veći broj navijača koji dolaze da podrže omiljene tenisere. Imam veliki fan klub ovde, u kojem su posebno tinejdžeri, oni dolaze i podržavaju me, daju mi poklone svakog dana. Zbog toga se osećam posebno i to mi daje motivaciju da odigram svoj najbolji tenis", istakao je Đoković.

Brojni navijači razlog su zašto je Nole knjigu "Serviraj za pobedu" objavio i u Kini. O životu prvog tenisera svijeta i bezgluteinskom načinu ishrane koji mu je promijenio život od sada se može čitati i na kineskom jeziku.

"Moja knjiga je sad dostupna i u Kini. Fanovi su došli na potpisivanje.  Jeste li vi bili u prilici da bacite pogled ili je možda i pročitate?", napisao je Novak na društvenim mrežama.

Osim druženja s navijačama, Nole se sprema za odbranu titule i 500 ATP bodova u Pekingu, a prvi rival danas (oko 8.30) će mu biti Španac Giljermo Garsija Lopez, kojeg je savladao u svih šest dosadašnjih mečeva.

Prvo kolo juče je uspješno prošao srpski teniser Viktor Troicki, koji je nastavio sa dobrim rezultatima nakon povratka na teren poslije suspenzije. Pobijedio je Rusa Mihaila Južnjija rezultatom 6:3, 6:4 i igraće s boljim iz meča Felisijano Lopez (Špa) - Tomaš Berdih (Češ, 3). Istim rezultatom je slavio i Hrvat Marin Čilić (četvrti nosilac), koji je savladao Jana Baija iz Kine.

Srpkinja Ana Ivanović (9) lako je izborila drugo kolo na turniru u Pekingu, pošto je sa 6:2, 6:1 pobijedila Belindu Benčič iz Švajcarske. U sljedećem meču će igrati s Rominom Oprandi, takođe teniserkom iz Švajcarske, koja je na startu pobijedila Srpkinju Bojanu Jovanovski rezultatom 6:2, 6:4. Francuskinja Aliz Korne je eliminisala Jelenu Janković iz Srbije pobjedom od 7:5, 3:6, 6:4.

Takmičenje u dublu završili su prvi nosioci. Bolji od Srbina Nenada Zimonjića i Kanađanina Danijela Nestora bili su Italijan Fabio Fonjini i Argentinac Leonardo Majer, koji su slavili rezultatom 3:6, 6:3, 10-6.

Rezultati prvog kola, teniserke: Cvetana Pironkova (Bug) - Marija Kirilenko (Rus) 6:4, 6:1, Serena Vilijams (SAD, 1) - Silvija Soler-Espinoza (Špa) 7:5, 6:2,  Lusi Safarova (Češ, 13) - Kamila Đorđi (Ita) 7:6 (3), 6:4, Mona Bartel (Njem) - Betani Matek-Sends (SAD) 4:6, 6:1, 6:4, Flavija Peneta (Ita, 14) - Krisitna Mekhejl (SAD) 7:6 (3), 6:4; teniseri: Vašek Pospišil (Kanada) - Lukaš Rosol (Češka) 6:4, 6:3.

Čilić na poštanskoj marki  

"Hrvatska pošta" Mostar na poseban način čestitala je Marinu Čiliću rođendan i pobjedu na US openu 2014. izdavanjem prigodne poštanske markice s njegovim likom, saopšteno je iz HP Mostar. Autor dizajnerskog rješenja je Marin Musa, markica je štampana u arku od osam marakica plus vinjeta u štampariji "Zrinski" u Čakovcu. Prvi dan markice je 28. septembar 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije