Tenis

Nole: Vidimo se u Madridu

Nole: Vidimo se u Madridu
Nole: Vidimo se u Madridu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da bi trebalo da se vrati na teren početkom maja na mastersu u Madridu, pošto su ljekarski pregledi pokazali da povreda zgloba desne ruke ipak nije ostavila ozbiljnije posljedice.

Kako bi se što prije u potpunosti izliječio i bio spreman na maksimalne napore na ATP turu, Đoković će morati da nastavi sa tretmanima oporavka, kao i da se odmara narednih nekoliko dana.

"Srećom, situacija sa rukom je bolja nego što je u prvom trenutku to izgledalo. Dobio sam uveravanje lekara da ću biti spreman za turnir u Madridu, a potom i za Rim i Rolan Garos, baš kao što je to bilo i planirano. Međutim, sada mi predstoji kraća pauza da bih se potpuno oporavio. Nadam se da ću se što pre vratiti na teren i krenuti sa pripremama za nastavak sezone na šljaci", rekao je Đoković.

Nešto ranije je menadžer Novaka Đokovića Edoardo Artaldi izjavio da će najbolji srpski teniser zbog povrede zgloba desne ruke morati da miruje barem 10 dana.

Artaldi je istakao da su to prve prognoze nakon pregleda koje je Đoković uradio tokom vikenda, a poslije pauze srpskog tenisera čeka novo snimanje.

"Novak će morati da miruje narednih osam do deset dana, a onda će opet ići da snimi ruku", rekao je Artaldi.

Drugi reket svijeta povrijedio je ruku uoči turnira u Monte Karlu, na kojem je došao do polufinala. Masters turnir u Madridu počinje 5. maja. 

U međuvremenu u toku je ATP turnir u Barseloni, gdje španski teniser Rafael Nadal brani titulu. Nadal prvi meč igra danas, a u sklopu promocije ovog turnira on i njegov sunarodnik David Ferer su odigrali mini-meč u Kući opere "Gran teatro de Liceu".

"Presrećan sam što sam mogao da igram u 'Liceu', jednom od najčuvenijih mjesta Barselone", rekao je Nadal.

Prvi teniser svijeta je otkrio da voli opersku muziku i da mu je djed bio šef pozorišnog orkestra.

"Ovdje sam često dolazio kad sam bio dijete", dodao je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije