Tenis

Nole favorit na US openu

Nole favorit na US openu
Nole favorit na US openu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković najveći je favorit za osvajanje titule na US openu, slažu se legendarna slovenačka teniserka Mima Jaušovec i hrvatski teniser Marin Čilić.

Posljednji grend slem turnir sezone počinje u ponedjeljak, a Nole ga dočekuje kao prvi nosilac i prvi reket svijeta.

"Najbolja četvorica na svijetu su mnogo jaka. Novak jeste poražen u finalu Sinsinatija, ali je grend slem nešto posebno i treba izdržati 14 dana. Novak je najkompletniji teniser u ovom trenutku, najbolje psihički i fizički spreman i morao bi da osvoji US open. Naravno, treba imati i sreće", kaže jedna od najboljih teniserki s ovih prostora tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, čiji vrhunac je bio trijumf na Rolan Garosu 1977.

Đoković u prvom kolu igra sa Brazilcem Žoaom Souzom, a Čilić koji igra protiv kvalifikanta nema dilema ko ima najviše šansi u Njujorku.

"Novak je i dalje teniser kojeg svi treba da pobijede, on je na vrhu moje liste favorita. Endi Mari igra odlično, Rodžer Federer je uvijek konkurent na grend slemovima, posebno zbog činjenice kako je igrao u Sinsinatiju. Mislim da i drugi teniseri mogu da se bore za titulu takođe. Otkako je Vavrinka osvojio Australijan open 2014. godine, natjerao nas je da vjerujemo da i mi, drugi teniseri, to možemo i da je moguće osvojiti titule na najvećim turnirima na svijetu", kaže Hrvat iz Međugorja koji je trijumfom na terenima "Flešing Medouza" prije godinu dana ostvario najveći uspjeh u karijeri. 

Dodaje da mu je prva grend slem titula promijenila život.

"Poseban je osjećaj vratiti se u Njujork kao branilac titule. Vraćaju mi se lijepe uspomene, najljepše koje imam u životu, koje mi uvijek razvuku osmijeh na licu. Sada proživljavam sve te trenutke ponovo, pokušavam da uživam, što je najvažnije. Moj život se promijenio, kolege me više poštuju, ali je i pritisak veći", rekao je Čilić.

BiH će u Njujorku predstavljati samo Damir Džumhur jer Tomislav Brkić, Aldin Šetkić i Mirza Bašić nisu uspjeli da prođu kvalifikacije. Protivnik Džumhuru na startu glavnog dijela turnira biće Australijanac Bernard Tomić.

Nadal odbio Kirjosa

Španski teniser Rafael Nadal navodno je odbio da igra egzibicioni dubl meč s Australijancem Nikom Kirjosom u Njujorku. Kompanija "Nike", koja je sponzor obojice tenisera, organizovala je promotivni događaj pred početak US opena, a  njujorški mediji tvrde da Nadal nije želio da igra sa Kirjosom.

Zbog toga je raspored egzibicije promijenjen i Španac je odigrao singl meč sa drugim Australijancem Lejtonom Hjuitom. Razlog Nadalovog odbijanja da igra sa Kirjosom je navodno posljedica kontroverznih komentara na račun hrvatske teniserke Done Vekić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije