Tenis

Nole favorit u Parizu

Nole favorit u Parizu
Nole favorit u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković favorit je za osvajanje Rolan Garosa, istakao je Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula i komentator na Evrosportu.

"Đoković je najžešći borac svoje generacije, budite sigurni da će se on suprotstaviti Rafaelu Nadalu sa dovoljno agresivnosti, sa stisnutim pesnicama, udaranjem po grudima i sa istrajnošću desetorice ljudi. Mislim da je Đoković favorit pred turnir, ali nikad se ne zna", napisao je Vilander za portal tennis.com.

On je dodao i da će Novak na Rolan Garosu pokušati da kompletira grend slem, blizu je sna i pritisak koji to nosi može da utiče na njega.

Vilander je pohvalio i Nadala, rekavši da ima fantastične rezultate otkad se vratio na teren.

"Može se tvrditi da Nadal nema čega da se plaši, za taj stav lako se mogu pronaći argumenti. Moglo bi da se pomisli da je on već sada osvojio Rolan Garos", istakao je Vilander i dodao da iznenađenja nisu nemoguća:

"Svaki teniser treba da ulazi u mečeve s najboljima s uvjerenjem da ima šansu da pobijedi. Tu uključujem i slabije rangirane igrače s kojima će Nadal igrati u ranoj fazi turnira. Sjetite se kada je Džon Izner igrao pet setova s Nadalom prije dvije godine. Ko zna kako bi se taj duel završio da se Rafael tek vratio na teren poslije pauze. Takođe, smatram i da će Endi Marej, uz mudre savjete Ivana Lendla, igrati s više vjere u sebe nego što je to ranije bio slučaj."

Ovo za Mareja, naravno, važi samo ako bude igrao na Rolan Garosu, ali pitanje je da li će se dovoljno oporaviti od povrede leđa za jedan od najvažnijih turnira.

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, smatra da je Nadal favorit u Parizu, ali i da jedino Đoković ima rješenje za Rafinu igru na šljaci.

"Novak je ove godine uspio jednom da pobijedi Nadala u Monaku, tako da on jedini zna kako da to uradi", rekao je Federer, koji je u nedjelju u finalu turnira u Rimu izgubio od Nadala 1:6, 3:6.

On je još dodao:

"Što se tiče Pariza, tamo Nadala niko nije pobijedio osim Robina Soderlinga, koji trenutno ne igra. Kada igrate protiv Rafe na šljaci, neophodan vam je dobar plan."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije