Tenis

Nole kao Roki

Nole kao Roki
Nole kao Roki

Srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na mastersu u Majamiju počeće duelom drugog kola u kojem će igrati sa pobjednikom meča Martin Kližan (Slovačka) - Paolo Lorenci (Italija).

Prvi teniser svijeta (prvi nosilac), koji je u Majami otišao sa titulom iz Indijan Velsa, ali i fotografijom uslikanom ispred spomenika filmskog junaka Rokija Balboe u Filadelfiji, slobodan je u prvom kolu turnira. Sa Kližanom ili Lorencijem će igrati u noći između subote i nedjelje od jedan čas. Ukoliko prođe u treće kolo mogao bi da se sastane sa Žilom Milerom (Luksemburg, 30), a potencijalni rivali u četvrtom kolu su mu Tomi Robredo (Španija, 16), Pablo Kuevas (Urugvaj, 19) i Lejton Hjuit (Australija). U četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Davidom Fererom (Španija, 6), Žilom Simonom (Francuska, 12), Ivom Karlovićem (Hrvatska, 20), mogući rivali u polufinalu su mu Kei Nišikori (Japan, 4), Miloš Raonić (Kanada, 5), Grigor Dimitrov (Bugarska, 9), Džon Izner (SAD, 22) i Viktor Troicki (Srbija, 32), a prije finala ne može da se sastane s Endijem Marijem (Velika Britanija, 3), Stanom Vavrinkom (Švajcarska, 7), Tomašom Berdihom (Češka, 8), Felisijanom Lopezom (Španija, 10), Žo-Vilfredom Congom (Francuska, 11), koji će igrati prvi meč u 2015. nakon oporavka od povrede, Ernestsom Gulbisom (Letonija, 14) i Rafaelom Nadalom (Španija, 2).

Upravo je Đoković Nadala pobijedio u prošlogodišnjem finalu (rezultat 6:3, 6:3), međutim Rafa pred ovogodišnji turnir ima velike brige jer se povrijedio na treningu. Prilikom pokušaja da stigne jednu lopticu pao je i ostao da leži nekoliko minuta na betonu. Nakon razgovora sa fizioterapeutom napustio je teren. Prema prvim informacijama iz SAD, u pitanju je povreda skočnog zgloba lijeve noge, ali nastup na mastersu ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Inače, žrijebom je odlučeno da Nadal u drugom kolu igra sa boljim iz meča Nikolas Almagro (Španija) - Sergej Stahovski (Ukrajina).

I najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur je u SAD. On je u ponedjeljak veče u prvom kolu kvalifikacija pobijedio Japanca Jošihita Nišioku rezultatom 6:3, 6:2, a sinoć je igrao sa Matom Delićem iz Hrvatske.

U Majamiju će igrati i najbolje teniserke svijeta. Nosioci su slobodni u prvom kolu, a među učesnicima su branilac titule Amerikanka Serena Vilijams (1), te Ruskinja Marija Šarapova (2), Rumunka Simona Halep (3), Srpkinje Ana Ivanović (5) i Jelena Janković (20), Dankinja Karolina Voznijacki (4), Poljakinja Agnješka Radvanska (7), Kanađanka Eženi Bušar... Žrijebom je odlučeno da Ivanovićeva u drugom kolu čeka pobjednicu duela između Portorikanke Monike Puig i kvalifikantkinje, a Jankovićeva bolju iz duela Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Silvije Soler-Espinoze iz Španije.

Đoković i Vilijamsova, kao prošlogodišnji šampioni, brane 1.000 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije