Tenis

Nole obišao grob djeda Vladimira

Nole obišao grob djeda Vladimira
Nole obišao grob djeda Vladimira

Prvi teniser svijeta Novak Đoković danas je položio cvijeće i upalio svijeće na grobu djeda Vladimira, koji je nedavno preminio.

Na groblje je stigao sa ocem Srđanom, te braćom Đorđem i Markom, uz jako obezbjeđenje, prenio je telegraf.rs.

Nole je tužnu vijest saznao tokom turnira u Monte Karlu, ali je odlučio da nastavi da igra uprkos tome što se loše osjećao i nije mogao da se skoncentriše na mečeve, pa je tek sada došao u Beograd. Iako je igrao u Monte Karlu, u srijedu je izjavio da nije u stanju da igra na ATP turniru u Beogradu, koji će početi 30. aprila. Pred svojim navijačima je trebalo da brani titulu.

"U dogovoru sa porodicom doneo sam odluku da ove godine ne učestvujem na našem turniru i da probam da vratim mir koji mi je preko potreban. Ovo je sasvim sigurno jedna od najtežih odluka u dosadašnjoj karijeri, ali nemoguće je da igram narednih dana i mislim na tenis, kad su mi neke druge stvari u glavi", rekao je Đoković za svoj sajt.

Nekoliko sati kasnije obratio se navijačima putem Facebooka.

"Doneo sam veoma tešku odluku da neću igrati na Srbija openu u Beogradu. Žao mi je zbog svih vas koji ste kupili karte u nadi da ćete me gledati i nadam se da možete da razumete moju odluku", napisao je Nole.

Srpski teniser je bio veoma vezan za djeda i često je govorio koliko je imao važnu ulogu u njegovom životu. Nedavno je i titulu osvojenu u Majamiju posvetio upravo Vladimiru Đokoviću.

"Želeo bih da posvetim osvojeni turnir svom đedu Vladi koji mi sve ove godine šalje beskrajnu podršku i pozitivnu energiju. Uvek nasmejan i spreman za šalu, moj junak i borac koji se nikad ne predaje. Tako je i mene naučio", napisao je Đoković na Twitteru nakon osvajanja trofeja.

Naredni turnir na kojem će Đoković nastupiti biće onaj u Madridu, koji je na programu od 6. maja. I na tom takmičenju Nole brani titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije