Tenis

Nole osvaja Ameriku

Nole osvaja Ameriku
Nole osvaja Ameriku

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri rekao je da će Novak Đoković dominirati na predstojećoj američkoj turneji.

Prošle sezone Rafael Nadal je iznenađujuće osvojio dva mastersa i US open u tom periodu, ali Bolitijeri misli da su se stvari promijenile.

Srpski i španski teniser daleko su ispred ostatka ATP tura, pa će se do kraja godine boriti za prvo mjesto na ATP listi, ali i vjerovatno za najveće trofeje.

Bolitijeri smatra da su uslovi na tvrdoj podlozi savršeni za igru najboljeg tenisera svijeta.

"Kada želite da lopticu udarite u pravom trenutku, morate da gledate i na koju stranu je uperen vrh reketa vašeg protivnika. Na taj način ćete sebi omogućiti da se savršeno postavljate na terenu", kaže Bolitijeri aludirajući na Đokovića i dodaje da je bekhend najveće oružje srpskog tenisera koji najbrže mijenja pravac.

"Njegov bekhend je nevjerovatno dobar. On veoma dobro zna kako da koristi lijevu ruku pri izvođenju tog udaca."

Đoković je tokom karijere osvojio 34 titule i ima 366 pobjeda na tvrdoj podlozi, sa nevjerovatnim procentom trijumfa (83%). Međutim, Bolitijeri ne otpisuje ni Nadala.

"Nadal je značajno popravio servis, takođe je i izravnao forhend, promijenio je poziciju na terenu i sada je bliže osnovnoj liniji. Češće dolazi na mrežu i uopšte nije loš volej igrač", kaže on.

U svakom slučaju, nakon male pauze očekuje nas sjajna završnica teniseke sezone u kojoj bi Novak Đoković i Rafael Nadal trebalo da nam priušte još nekoliko epskih duela i novih epizoda najvećeg rivalstva u istoriji ovog sporta. Nole, koji se nedavno oženio sa dugogodišnjom djevojkom Jelenom, javio se putem društvenih mreža zahvalivši navijačima na podršci i lijepim željama zbog ulaska u brak.

"Gđa Đoković i ja vam šaljemo veliki zagrljaj iz Beograda! Hvala vam svima na prelepim željama. Poslednjih nekoliko nedelja su bile najlepše u našim životima, a sada sa novom energijom krećemo u nove izazove", napisao je Nole, za kojeg srpski mediji pišu da se ranije vratio sa medenog mjeseca da bi učestvovao u snimanju dokumentarnog filma o svom životu.

"Priđite na sopstveni rizik"  

Srpska teniserka Ana Ivanović na društvenim mrežama je objavila fotografiju sa treninga tokom kojeg vježba udarac nogom i propratila ga komentarom: "Priđite na sopstveni rizik." Nekada prva, a sada 11. teniserka svijeta, tako se osim na teniskom terenu i u teretani priprema za izazove, a naredni nastup imaće na turniru u Stenfordu, koji će početi 28. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije