Tenis

Nole sve bolji

Nole sve bolji
Nole sve bolji

Prvi teniser svijeta Novak Đoković istakao je da dobija dodatno samopouzdanje jer ubjedljivo pobjeđuje na US openu, a naredni izazov je Filip Kolšrajber, s kojim će se danas sastati u četrtom kolu.

"Osećam da podižem nivo igre iz meča u meč. Intenzitet je tu, oštrina u udarcima, preciznost u servisu. Sve više imam i samouverenosti u riternu. Ipak, sljedeći meč je osmina finala grend slema, više nema lakih mečeva. Ne mogu da očekujem da ću pobeđivati kao do sada, ali ću se truditi da probam da meč rešim što pre", istakao je Nole (prvi nosilac).

Nijemac (22) je istakao da Đokovića svi žele da pobijede i dodao:

"Daću sve od sebe. Odradili smo nekoliko dobrih treninga zajedno i pokušaću to pozivitno da iskoristim. Ako odigram kako znam, imam šansu."

On je u trećem kolu pobijedio Amerikanca Džona Iznera (13) rezultatom 7:6 (4), 4:6, 7:6 (2), 7:6 (4), a Đoković Ameriknakca Sema Kverija 6:3, 6:2, 6:2.

"Nije bilo lako, iako rezultat pokazuje drugačije. Sem se mnogo oslanja na servis i ako ga neutrališem, uspevam da uđem u razmenu udarca, što mi je i pošlo za rukom", rekao je Đoković, a prenio B92.

Novinare je zanimalo da li prati medijske analize tokom turnira.

"U prvom delu karijere sam pratio, ali sada ne toliko. Trudim se da ne pratim mnogo medije tokom turnira, jer ne želim da dozvolim da nešto utiče na koncentraciju. Kad imam slobodnog vremena, moje interesovanje ide na sasvim drugu stranu", rekao je srpski teniser, koji prati svjetska prvenstva za odojkaše i košarkaše.

Osim Noleta, u centru pažnje u Njujorku je njegova sunarodnica Aleksandra Krunić, za koju je rekao da imam hrabro srce. Krunićeva je u subotu eliminisala četvrtu teniserku svijeta Čehinju Petru Kvitovu (3) u trećem kolu rezultatom 6:4, 6:4, a uspjeh u Njujorku će joj donijeti plasman u top 100 na WTA listi. Sada je 145.

"Kada sam izašla na teren, pomoslila sam samo da se ne obrukam. Kada sam imala tri brejk lopte, shvatila sam da ona nije monstrum, da je čovek, da ima tremu i da je ona ta koja treba da pobedi, ne ja. I da izgubim 0:6, 0:6 niko mi neće ništa reći", rekla je Krunićeva, kojoj će naredna rivalka biti Bjeloruskinja Viktorija Azarenka (16).

Rezultati

Važniji rezultati 3. kola, teniseri: Tomi Robredo (Špa, 16) - Nik Kirgios (Aus) 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:3, Endi Mari (VBr, 8) - Andrej Kuznjecov (Rus) 6:1, 7:5, 4:6, 6:2, Žo-Vilfrid Conga (Fra, 9) - Pablo Kareno Busta (Špa) 6:4, 6:4, 6:4, teniserke: Serena Vilijams (SAD, 1) - Varvara Lepčenko (SAD) 6:3, 6:3, Viktorija Azarenka (Blr, 16) - Elena Vesnina (Rus) 6:1, 6:1, Kaja Kanepi (Est) - Karla Suarez Navaro (Špa, 15) 7:5, 6:0,

Đoković predstavio Ziu

Đoković je zamolio novinare na kraju konferencije da poklone pažnju devetogodišnjoj Zii. Napisala je nekoliko pjesama, a Nole je želio da joj omogući prvi susret sa novinarima. Zatražili su da otpjeva svoju pesmu, što je i uradila, a nagrađena je aplauzom i Novakovim zagrljajem. To nije jedina muzičko-teniska vijest, jer je Đokoviću pjevačica Karli Dej Džepsen posvetila pjesmu. Tačnije, na šaljiv način je obradila svoj hit "Call me maybe" i preimenovala naslov u "Play me maybe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije