Tenis

Nole, tata za tenis

Nole, tata za tenis
Nole, tata za tenis

Oženio se i postao otac, a i dalje je najbolji teniser svijeta. Sve je to Novak Đoković uspio da ostvari u 2014. godini, za kojeg se već odavno priča da je definitivno zaslužio mjesto među besmrtnicima "bijelog sporta".

Tri od posljednje četiri godine Đoković je završavao na teniskom pijedestalu, a ove sezone je, uprkos svim izazovima i događajima van terena, zadržao dovoljno snage i koncentracije da čak i popravi neke parametre u svojoj igri.

Nole je tako povećao procenat uspješnosti prvog servisa, a istovremeno je smanjio dvostruke greške po meču. I dalje je nenadmašan u riternu, koji iz godinu poboljšava, pa nije ni čudo što je ove sezone osvojio sedam ATP titula, među kojima ističe grend slem u Vimbldonu, kada je na maestralan način porazio jednog od najvećih tenisera Rodžera Federera u meču koji je proglašen za najbolji u ovoj godini.

"Ima 27 godina, ali je već zaslužio mjesto među najboljim teniserima u istoriju, među 10 najboljih je sigurno. Čvrst je kao stijena, nevjerovatan je", riječi su kojim je čuveni Džon Mekinro opisao Noleta, a nagrada koju je "USA Today" ovog vikenda dodijelio srpskom teniseru proglasivši ga za najboljeg u 2014. bila je samo neminovan slijed događaja.

"Osvojio je Vimbldon i ostao na prvom mjestu ATP rang-liste. Bio je dominantan ove jeseni, imao je nevjerovatno konstantne rezultateu uz skor 61:8 tokom godine i osvojio sedam titula. To je više nego dovoljno da bude proglašen za najboljeg", istakao je slavni Džim Kurijer.

Nole sada ima petnaestak dana da se odmori i uživa sa sinom Stefanom i suprugom Jelenom, a onda početkom januara opet će na teren. Da ima motiva da opravda očekivanja, više ne sumnjaju ni najveći pesimisti.

"Uvek imam velika očekivanja od sebe. Završio sam sezonu najbolje što sam mogao i želim u istom ritmu da nastavim i u sledećoj", kaže Novak Đoković, Stefanov tata i tata za tenis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije