Tenis

Novak: Da nastavim gde sam stao

Novak: Da nastavim gde sam stao
Novak: Da nastavim gde sam stao

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da vjeruje da će mu Međunarodna premijer tenis liga dati pozitivnu energiju pred novu sezonu.

Đoković je jedan od brojnih tenisera koji su uzeli učešće u tom novom takmičenju, a srpski teniser brani boje UAE Rojasa, u kojem su i Karolina Voznijacki, Nenad Zimonjić, Goran Ivanišević, Kristina Mladenović i Marin Čilić.

Prvi reket svijeta tek prije nekoliko dana se priključio timu i u novom teniskom formatu se nije baš najbolje snašao, pošto je izgubio od Švajcarca Rodžera Federera i Žo-Vilfrida Conge iz Francuske.

„Mnoge stvari mogu da iskoristim iz učešća u ovoj ligi. Stekao sam nova prijateljstva i što je najvažnije, pozitivnu energiju. Svi putujemo zajedno, večeramo zajedno i zabavljamo se, jednostavno vezujemo se kao tim. Tako nešto je tipično za timove i razlikuje se od svega kroz šta prolazimo tokom godine“, istakao je Đoković, a prenosi B92.

Đoković je istakao da mu posebno znači što sve vrijeme osjeća veliku podršku cijelog tima.

„Ovaj format je veoma poseban za tenis. Većina igrača putuje već tri nedelje i vidim da su svi uzbuđeni. Bio sam u Indiji tri dana i timski duh je na neverovatnom nivou. Nemamo priliku to da iskusimo na Turu i mnogo mi se sviđa što osećam neverovatnu podršku. Svi smo mi ljudi i u redu je da provodimo vreme zajedno ponekad. U ovom trenutku, sve se svodi na uživanje u onome što radimo najbolje, a to je tenis“, naglasio je Đoković.

Srpski teniser iza sebe ima odličnu sezonu tokom koje je osvojio sedam titula, uključujući one na Vimbldonu i završnom Mastersu sezone u Londonu. Pred novu sezonu, koju će započeti u Dohi prve nedjelje januara, Novak ima velika očekivanja.

„Uvek imam velika očekivanja od sebe. Završio sam sezonu najbolje što sam mogao i želim u istom ritmu da nastavim i u sledećoj. Želim titulu u ligi, ona će mi samo pomoći po pitanju samopouzdanja“, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije