Tenis

Novak Đoković bolesnoj Japanki poslao dres (FOTO)

Novak Đoković bolesnoj Japanki poslao dres (FOTO)
Novak Đoković bolesnoj Japanki poslao dres (FOTO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslaće dres s potpisom smrtno bolesnoj djevojci iz Japana kojoj je to posljednja životna želja.

Teniser broj jedan reagovao je munjevito kada je saznao za priču koja se proširila internetom.

Riječ je o devetnaestogodišnjoj Tomoki Sumitani, koja je u naletu velikog cunamija prije četiri godine izgubila roditelje i sada, oboljela od raka krvi, leži na samrtnoj postelji, bori se da poživi još toliko koliko je potrebno da odgleda sve nastupe svog teniskog idola Novaka Đokovića na turniru u Vimbldonu i rukom dotakne njegov reket i dres, prenosi RTS.

Ambasada Srbije u japanskoj prijestonici uspjela je da ostvari kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopštili da je najbolji teniser svijeta odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragocjeni suvenir biti poslan direktno nakon meča s Bernardom Tomićem u petak.

Ta vijest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru s novinarom RTS izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, Ambasadi Srbije i RTS za pomoć.

"Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vijest, a s njom smo zaplakali i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posjete i lično zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli", rekao je Šigeki Sumitanji.

Tomoka je za Novaka počela da navija još dok je bila u višim razredima osnovne škole, u vrijeme kada još nije bio među elitnim igračima planete, jer joj se dopao način na koji se odnosio prema sakupljačima lopti. Voljela je i da vidi kako imitira druge tenisere. O njoj se nakon cunamija 2011. brine ujak.

Boreći se sa dubokom depresijom i napadima panike, ona je prestala da pohađa školu, igra tenis i prati Novakove uspjehe.

Mnogo mjeseci kasnije, dok je živjela s ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da vidi Novakove mečeve uživo, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je da počne da radi kako bi zaradila za avionsku kartu i pogledala njegove nastupe na Rolan Garosu ili Vimbldonu. Međutim, upravo u vrijeme kada je prikupila novac i počela da planira put u Evropu, Tomoka je oboljela od neizlječivog imunološkog oboljenja za koje u ovom trenutku nema lijeka.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije